Следва

Вихрушки върху шоколадово-фъстъчени тарталети

Б като Библия, Б като Блог - Или когато мислим еднакво

Тази седмица в Б като Библия, Б като Блог вдъхновението идва от едно-единствено място, защото понякога един...

All About Life преди 8 години

Тази седмица в Б като Библия, Б като Блог вдъхновението идва от едно-единствено място, защото понякога един позитивен пост е по-богат от цялата библиотека от блогове. Без да прави досадни равносметки на свършеното и постигнатото за изминалата година, Кейтлин от modernlegacy прави приятни заключения за това, което би направило всеки по-успешен и по-щастлив през новата 2016-та.


"Една нова година винаги носи атмосфера на размисли и разглеждане, с обещания за нови изживявания и възможности, подтикващи период на търсене в дълбините на душата и обмисляне на възможностите да се извлече максимума от онова, което предстои. Въпреки че никога не съм споделяла идеята за така наречените новогодишни равносметки, си помислих, че бих обмислила изминалата година и бих споделил няколко неща, които научих и за които ще се постарая повече през предстоящата година", споделя Кейтлин Хам в личния си блог.



Ето и кои са те:

Не се сравнявай с другите. Сериозно.

Работейки в индустрията, в която аз работя, когато твоят бранд и твоята личност са така неразривно свързани, е трудно да не се сравняваш с другите. От съществено значение е обаче да не го правиш. Ти трябва да определиш собствените си цели, да определиш собствените си силни страни и да ги преследваш по собствения си начин, целенасочено. Без да позволяваш да бъдеш разсейван. Разбира се, вдъхновявай се от другите, търси знания от тях и се учи от споделения опит, но не падай в капана на сравняването на чуждите живот, кариера, връзки, с твоите, като измерител на успех. Всеки човек има изключителна роля, която трябва да изиграе, и път, който да извърви на този свят, и дължиш на себе си и на тези до теб да извлечеш най-доброто от това при твоите условия, по твоя начин, в твоето време. Бъди собствения си барометър за успех.

Оцеляваш или процъфтяваш/преуспяваш

Това се превърна в новата ми мантра, когато съм изправен пред стресиращи времена. Моят типичен начин на мислене е настроен на развитие на бранда, бизнеса или личността ми, винаги мислейки за начини, по които да развия и да осъществя разнообразни цели и постижения. През 2015 г. научих обаче, че това просто невинаги е възможно - някои дни или седмици, или дори месеци, всичко, за което можеш да настроиш ума си, е не да преуспяваш, а просто да оцеляваш. Свърши това, което трябва да се направи, отбележи, че си свършил всички задачи в този дълъг списък, позволи си да запазиш тази енергия - както физическата, така и психическата - за онези особено стресиращи моменти, избутай ги, а след това дишай и рестартирай. След като отново влезеш в релси и излезеш от режима на просто оцеляване, може да помислиш как да започнеш да процъфтяваш още веднъж. Съзнателното взимане на решение кое избираш за този ден е ключът към сигурността, че няма да се пренатовариш.

Празнувай постиженията

Прибавяме към предишната точка нещо много важно - когато се развиваш и успяваш да постигнеш заложените от теб цели, колкото и малки да са те - празнувай. Не мога да опиша колко много пъти други хора - приятели, семейство, половинки - трябваше да ми напомнят колко далеч съм стигнала и колко много е нараснало всичко, откакто започнах да блогърствам през 2011-та. Все още не мога да повярвам какво успях да направя и да видя, и да изпитам/преживея, и всъщност колко много хора изглежда искат да споделят това пътуване с мен. Може да бъде толкова лесно да искаш да продължиш да буташ напред, но понякога просто се нуждаеш от това да седнеш и да оцениш колко далеч си стигнал.

Бъди добър

Към себе си и към другите. Никога не може да има твърде много добрина на този свят и няма ситуация, която да няма нужда от нея по един или друг начин. Доброта, търпение и разбиране винаги ще бъде пътят напред във всеки възможен контекст.

Упоритостта и постоянството се отплащат

И най-накрая, това е нещо, което трябва да си припомняш всеки ден, защото е абсолютно вярно. Никога не се отказвай от целите си, стремежите си или всяко нещо, което те движи и те вълнува в този живот, тъй като това е единствената цел, с която съществуваме: да търсим щастие и удовлетворение, както в най-голямото, така и в най-малкото им количество, и да се наслаждаваме на пътуването към тях.

“Нищо на света не си заслужава да бъде направено или притежавано, освен ако не означава усилия, болка, трудности... Никога през живота си не съм завиждал на някого, който е водил лесен живот. Завиждал съм на безкрайно много хора, които са имали труден живот и са го живели добре.” 
Теодор Рузвелт

Това са думите, с които ще живея през новата година. Добре дошла 2016!
 












От modernlegacy.com.au
 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.