Следва

Men’s Exhibit: Див, разрошен, ето така!

Как го прави тя: Хелена Кристенсен

Най-ранният ми спомен за бюти навик е, когато бях на 15 - слагах светлосиня спирала и бебешко розово червило...

Celebrity beauty преди 8 години

Тя е супермодел, тя е фотограф, тя е... горещото момиче с мистериозния поглед от видеото на прочутата песен на Крис Айзък - Wicked Game. Сега Хелена Кристенсен е Жена с главно „Ж“ и има какво да ни сподели за красотата „отвътре-навън“, за първата си среща с макиажа, и още, и още...

„Най-ранният ми спомен за бюти навик е, когато бях на 15 - слагах светлосиня спирала и бебешко розово червило всяка сутрин. Бях влюбена в тази визия. Докато растях, не се вълнувах много от мода. Дори не бях чела модно списание до момента, в който не излязох от тийн годините си и модата не стана главната част от работата ми. Преди това бях обсебена от интериор и декорация, четях само за това. Но пък имах собствен нюх за стил. Обличах се адски ексцентрично - типично за мен беше да сложа официална рокля, върху нея - плетена жилетка, и да обуя два различни кеца Converse. Разбирате за какво говоря?

Днес рутината ми е съвсем простичка - почиствам лицето си, тонизирам и накрая овлажнявам. Понякога смесвам различни серуми и полезни масла, като все си мисля, че ще стане магия с кожата ми.



Обичам натуралната козметика, в която няма химии и агресивни съставки. Един от любимите ми продукти е ProGenius Omega Treatment Milk, който моментално хидратира кожата. Когато кожата ми е много суха и дехидратирана, моят спасител е Rodin Olio Lusso - страхотно олио за лице.

Но искате да ви разкрия най-ценната си тайна за красота? Това е добрият сън. Просто се наспете добре и ще видите разликата. Има и още нещо - пийте вода, много вода. Аз самата се старая да си създам този навик и често ми се случва да го пренебрегвам. Понякога просто не се чувствам жадна. Но тренирам бокс и трябва да пия много течности по време на тренировките.



Наистина усещам ефект от бюти режима, който спазвам. Когато си почивам у дома, обичам да си правя маски за лице. Кожата ми веднага става по-стегната и сияеща. Също така си приготвям всевъзможни фрешове и смутита - използвам краставица, червена и зелена чушка, магданоз, круша, алое вера, мента... Толкова са полезни и ме карат да се чувствам свежа, здрава и заредена с енергия. Освен това тези продукти изчистват кожата и изобщо тялото отвътре, а това оказва влияние върху всичко. А за косата ми мога само да кажа, че е дълга и неконтролируема – има нужда от укротяване.

Вярвам, че външната и повърхностна красота не помага много за увереността на една жена. Напротив - най-несигурните жени, които познавам, са божествено красиви, но все така несигурни в себе си. За мен истинското самочувствие идва с мъдростта, остроумието и чара. Ако притежавате дори едно от тези качества, то тогава сте достатъчно умни, за да знаете, че красивото лице е едно нищо, щом става дума за самоувереност. Бъдете здрави и се грижете за себе си! В никакъв случай не искам да кажа, че ако си направите маникюр, няма да се почувствате хубави. Казвам да го правите за вас, а не защото търсите хорското одобрение.



Какво ме спасява в „грозните“ дни ли? Chanel Rouge Allure Velvet In La Fascinante - червеното червило, което никога няма да ме предаде. Може всичко друго да не е както трябва, но червените устни мигновено ми придават секси вид.

Любимият ми парфюм е този, който аз и моят приятелка създадохме в рамките на четири години. Нарича се Deadofnight и е много специален. Малък е, нежен, дискретен и дълготраен - този аромат просто говори на сърцето ми.




Има толкова много велики жени на този свят, които винаги са били изключително красиви за мен, само заради уникалността, таланта, аурата им. Обожавам Фрида Кало, Джийн Сибърг, Октавия Спенсър, Джулиан Мур, Мерилин Монро... и, разбира се, моята 97-годишна баба, която все още е най-красивата дама над 60, това е факт!"

От Хелена разбираме още и кои са продуктите, без които не може. Ето какво има в козметичния несесер на тази великолепна жена:

1. Помощници за бързо разкрасяване


Rouge Allure Velvet Luminous Matte на Chanel и Divine Oil, Caudalie

2. Сутрешни еликсири за кожата



Мляко ProGenius Omega Treatment и Miracle Mask от Nude

3. Полезни продукти


Rodin Olio Lusso, олио за лице, Refining Mask на Ole Henriksen

4. Аромати


Парфюм Deadofnight и парфюмно олио Meltmyheart от Strangelove NYC

5. Спасителите на косата
 

Маска за коса Living Proof, балсам Love от Davines

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя