Изабела Блоу: Тъжната история на английската ексцентричка

Тя открива света на модата за Александър Маккуин и вдъхновява неповторимия дизайнер на шапки Филип Трейси...

Тя открива света на модата за Александър Маккуин и вдъхновява неповторимия дизайнер на шапки Филип Трейси. Тя е Изабела Блоу, жената, до чието име винаги стоят най-популярните и нашумели млади дизайнери. А самата тя нарича себе си „свинята, която намира трюфели”.

Най-близките й приятели я наричат Изи. Но когато Изабела Блоу слага край на живота си, тъжат не само те, а целият свят, защото е загубил не просто един творец, а жестоко вдъхновение с име на жена.


Изабела Блоу и Филип Трейси

Изабела Блоу открива света на модата за Александър Маккуин и е вдъхновение за Филип Трейси. Абсолютен фешън бог, появата й на всяко модно ревю се очаква с трепет, сравним с този, който предизвиква днес целият фронт роу, а не само отделен човек.

Коментари: 4

M
marinaaaaa (2016/01/24 / 09:10)
Страхотен материал! Винаги избирате интересни личности за тази рубрика.
L
La coquine (2016/01/19 / 18:44)
Е, радвам се, че стана ясно що е то "плантагенети", а именно, първи братовчеди на "три папи"...
Елена (2016/01/19 / 16:53)
Плантагенет (Плантажене) (на английски : House of Plantagenet френски : Plantagenêt) е названието на рода английски крале от Анжуйската династия, управлявали Англия от 1154 до 1399 г. (според други до 1485 г.) Плантагенети са преки потомци и наследници на графовете на Анжу, чиито потомствени владения се намират във Франция. Постепенно освен над Англия и Анжу властта на Плантагенетите се разпростира над френските области Аквитания, Нормандия, Бретан както и над Уелс, Ирландия, Кипър, а династията има претенции за наследствени права върху короните на Франция, Кастилия, Йерусалим, Рим и Сицилия. Тесните връзки на Плантагенетите с владенията им отвъд Ламанша води до чести сблъсъци с френската кралска династия на Капетингите. След отстраняването на династията от властта в Англия, на английския престол се изреждат крале от родовете Ланкастър и Йорк, които също произхождат от кралския род на Плантагенетите. Този род английски крале започва да се нарича "Плантагенет" едва през 15 в., но в историографията названието се утвърждава през 18 в. То произхожда от прозвището на бащата на Хенри II, Жофроа V д'Анжу, който бил наричан Плантажене заради навика си да украсява шлема си с клонче жълтуга.
L
La coquine (2016/01/18 / 17:27)
„портрет на плантагенети“, наистина ли????

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.