Следва

Слушаме и гледаме новото парче на Дафне Гинес

HBO с нов сериал за ерата на рока – Vinyl, продуциран от Мик Джагър, Мартин Скорсезе и Терънс Уинтър

HBO с нов сериал за ерата на рока – Vinyl, продуциран от Мик Джагър, Мартин Скорсезе и Терънс Уинтър...

Events преди 8 години

Преди десетина години вокалистът на Rolling Stones Мик Джагър решава да сбъдне една от мечтите си – да създаде филм, в който да разкаже историята на музиката през най-шантавите години на 20 век. През 2006-та година той привлича Мартин Скорсезе и двамата тръгват с идеята да направят тричасова продукция, която да обхване 4 десетилетия от музикалната индустрия. През 2010-та година в проекта влиза и HBO като компания-лидер в продуцирането на висококачествени сериали с големи бюджети, зад които стоят големи имена от бранша. Към криейтив екипа се присъединява и Терънс Уинтър, който в този момент работи заедно със Скорсезе над „Престъпна Империя“. Уинтър е част и от друга култова продукция на HBO -„Семейство Сопрано“.

Така дългогодишният проект се превръща в сериал с официално име - “Винил”/ Vinyl. Световната му премиера ще е в средата на февруари и България е част от нея. Сюжетът се развива през 70-те в Ню Йорк. Наситеният със секс и наркотици музикален бизнес в зората на пънка, диското и хип-хопа, е представен през очите на музикалния продуцент Ричи Финестра (Боби Канавали, “Престъпна империя”), който се опитва да спаси компанията и душата си, без да унищожи всички по пътя си.



В него участват още чаровната Оливия Уайлд, позната като “13” от сериала “Д-р Хаус” (а в момента онлайн на http://www.hbogo.bg/content/third-person--748011816 в „Трети човек“ с Лиъм Нийсън). Героинята на Уайлд се казва Девън Финестра и е съпруга на Ричи. Негова дясна ръка е Зак Янкович - Рей Романо. Виждаме го в абсолютно нова светлина от образа, с който стана световно известен във “Всички обичат Реймънд”. Нещо, което HBO умее много добре – спомнете си трансформацията на Матю Макконахи и Уди Харелсън в “Истински детектив”. Джуно Темпъл (“Изкупление”, “Господарка на злото“) е Джейми Вайн - друг главен образ във “Винил”. Многообещаващо е и участието на сина на Джагър – Джеймс, който е в ролята на фронтмен на измислената група Nasty Bits. Джеймс Джагър участва и в създаването на сандтрака на сериала.



“Винил” не просто пресъздава музикалната история, но и прави своя собствен принос към нея: всеки отделен епизод включва до 30 музикални парчета. Музикални супервайзъри са Рандъл Постър и Меган Къриър. Дуото стои зад музикалното оформление на филми като “Гранд хотел „Будапеща“”, “Вълкът от Уолстрийт” и “007: Скайфол”.
Скорсезе, Джагър и Уинтър също се намесват със своя почерк. Продуцентите са отделили и немалък бюджет, за да може музикалните инструменти, използвани в продукцията, да са автентични, от периода на продукцията.

„Имаме възможност да издаваме музика около всеки епизод“, казва президентът за ТВ и кино в Atlantic Records Group Кевин Уийвър.



Всяка седмица – 2 дни преди излизането на новия епизод, саундтракът в него ще има самостоятелна премиера. Само в първия епизод на 15 февруари, той включва 18 парчета. За всяка серия са предвидени комбинация от стари култови песни, презаписани специално за продукцията, както и оригинални изпълнения, създадени за шоуто. Сред имената, които спомагат за саундтрака, са Иги Поп, Крис Корнел, Джеси Джей, Чарли Уилсън, Royal Boold, Charli XCX, и The Arcs. 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.