Следва

Dior и нежното пролетно рекламно видео

Новите колекции: Marni, Pre-Fall 2016

Женственост и ъгловатост, унес и динамизъм, инстинкт и рационалност. Играта на противоположности е материя, в която Marni са традиционно силни...

All fashion преди 8 години

Женственост и ъгловатост, унес и динамизъм, инстинкт и рационалност. Играта на противоположности е материя, в която Marni са традиционно силни.

За Pre-Fall 2016, Консуело Кастильони отново залага на формулата - наратив на уникалния й стил. Никакъв подтик, но той не е и нужен, да се правят завои от приетата посока, и в резултат - интересна колекция, без ни най-малко ощетяване откъм елегантност.

Pre-Fall колекциите по принцип имат за цел да омекотят острите ръбове на основните колекции, да олекотят вкуса, да го направят по-малко подправен, лесен за преглъщане. И тук, при Марни, е така, но съставките на блюдото все пак са толкова Marni, че леко понижената откъм вълнения и очаквания версия всъщност изобщо не губи нищо от своя интензитет.

Aсиметричните леки обеми са повтарящ се мотив, точно какъвто са и детайлите като пуснатата отстрани коприна или кожените помпони по острите ръбове на наметалата и полите.
Набрани около глезена панталони добавят щипката необходим мачизъм, играта с дължини е повече от добра.

Харесваме много и геометричния принт в колекцията, лекото удължаване на силуета отзад, жонглирането с кожата, пачуърка.

Изобщо една красива Marni вселена, балансираща ритмично между твърде добрата и характерна мода и абсолютната лекота на ежедневното й ползване.

More All fashion