Следва

Невероятни броколи с червен лют сос

5 суперхрани, които непременно трябва да включим в менюто си през 2016!

Кейл, авокадо, кокос - тези храни правят чудеса! Никога не сте чували за кленова вода и не сте опитвали...

Health преди 8 години

Кейл, авокадо, кокос - тези храни правят чудеса! Никога не сте чували за кленова вода и не сте опитвали благотворното влияние на костния бульон? Време е това да се промени и да започнете да се възползвате от даровете на природата.

Диетолозите разкрива най-полезните продукти, от които никой не трябва да се лишава, или какво е модерно да ядем през новата 2016-та.

Бананово брашно 



Полезното кокосовото брашно беше хит през 2014-а година, но изглежда, че бананът ще открадне „готварската корона”. Безглутеновото бананово брашно се прави от зелени банани и е прекрасен заместител на традиционното брашно. Също така може да се добавя към шейкове и салатни сосове. Съдържанието на нишесте дава на това брашно абсорбиращи свойства, които контролират кръвната захар и така намаляват риска от диабед и рак на дебелото черво.

Кефир 



Кефирът има консистенция на разредено кисело мляко (айрян). Богат на пробиотици, бактерията, която се съдържа в кефира, поддържа храносмилателната ни система балансирана. В магическата напитка има много калций и фосфор, а съдържанието на лактоза е ниско. Единственият минус на кефира е, че има остър вкус - използвайте го при направата на смути, за да го неотрализирате и да се възползвате от полезните съставки.

Костен бульон 



Казват, че без бульон не може нищо да се сготви. А този бульон е същински еликсир за организма, освен, че е изключителен вкусен. Той е като бомба от минерали - натрий, магнеций, калций, фосфор, калий... Но освен всичко това, костният бульон има предимството да съдържа желатин - това подобрява храносмилането, подхранва кожата, ноктите и косата. И облагите му не свършват дотук - той също така лекува умората и безсънието.

Кленова вода 



Тя се прави от кленов сироп и съдържа над 43 основни хранителни вещества. Кленовата вода съдържа полифеноли, които са антиоксидант, помагащ на тялото да се отърве от вредните свободни радикали. Наблюдава се и подобряване на функцията на щитовидната жлеза, което е много важно за вашето здраво тяло.

Сойлент (Soylent) 



Наричан още „храната на бъдещето”, Soylent представлява шейк, в който се съдържат всички основни хранителни вещества, нужни на човешкия организъм, включително протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и фибри. Създателят на напитката - Роб Райнхард - казва, че тя е проста, достъпна за всички и подходяща за хора с алергии или за такива, които спазват диета. Хубавото на този нов продукт е, че може да се изготвя индивидуално за всеки човек, в зависимост от нужните му съставки.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.