Следва

Златна кино селекция за ценители в „Треска за Оскари” 2016 по KinoNova

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 25 - 31 януари

В поредния разтърсващ филм на Иняриту ДиКаприо играе ролята на Хю Глас – авантюрист, който е нападнат от...

Events преди 8 години

ЗАВРЪЩАНЕТО

Кога: 25 януари, понеделник, 19:00 часа
Къде: Кино Люмиер

Филмт, който всички се надяват да донесе най-после Оскар на твърде заслужилия Лео ДиКаприо, ще можем да гледаме днес, привечер, в кино Люмиер. Сценарият на лентата е базиран на едноименния роман на писателя Майкъл Пънки, а на режисьорския стол седна петкратно номинирания за “Оскар” Алехандро Гонзалес Иняриту.

В главните роли са много талантливите Леонардо ДиКаприо и Том Харди.

В поредния разтърсващ филм на Иняриту ДиКаприо играе ролята на Хю Глас – авантюрист, който е нападнат от мечка, ограбен от траперите, с които пътува и оставен да умре насред дивата природа. Въпреки жестоките рани Глас оцелява и започва да изготвя план за отмъщение срещу хората, които са провалили живота му. Действието на екранната история се развива през 1822-ра година.

Филмът е с три награди "Златен глобус" и 12 номинации за "Оскар".
 
ДЕТСКА АНИМАЦИОННА РАБОТИЛНИЦА В НДК
Филмът на малките творци ще бъде показан в кино “Люмиер”



Кога: 28-ми до 30-ти януари, от 14:00 до 17:30 часа
Къде: Зала 4 на НДК
Показване на филма: 31 януари, неделя, 15:00 часа, кино Люмиер

Детска работилница, част от Световния фестивал на анимационния филм (СФАФ), гостува в Националния дворец на културата (НДК). Тя ще се проведе от 28-ми до 30-ти януари в Зала 4 на Двореца от 14:00 до 17:30 часа. А на 31 януари от 15:00 часа в кино "Люмиер" ще бъде показан филмът, направен от малките творци.

“Анимацията е от особено значение за израстването на най-малките зрители. Една от важните цели за Световния фестивал на анимационния филм винаги е била да привлече младите зрители и да им покаже богатството и силата на това изкуство.

Затова детските анимационни работилници и представянето на студентски филми от различни университети, в които се изучава анимация имат особено място по време на феста”, споделят организаторите.

Поради големия интерес към събитието, квотата за участие беше запълнена още в първите дни след обявяване на критериите.

Световният фестивал на анимационния филм ще гостува на Националния дворец на културата за първи път. Той ще покаже най-доброто от анимационните филми през изминалата година от 29 до 31 януари. Освен богатата кино програма и работилницата за деца, събитието включва и интересна изложба, събрала най-доброто от няколко поколения аниматори. Тя се нарича „Автори-художници” и може да се разгледа до 31 януари на Полуетаж-Изток в Двореца.

SUBB-AN гостува в YALTA




Кога: 30 януари, събота
Къде: Клуб Yalta

Този уикенд, 30 януари, ще се запознаем с вродения талант на британския диджей и продуцент SUBB-ANN. Познат като резидент на водещите британски ъндърграунд хаус партита „Below”, SUBB-ANN изпъква с едни от най-вълнуващите лайв изпълнения в Англия. През годините артистът черпи вдъхновение от Craig Richards, Villalobos, Ryan Elliot и Zip, създава лейбъла Оne Records с Adam Shelton, а участието му във фестивали като Glastonbury Festival, The Weekend Club, The Garden Festival е само началото. Във върхова форма и с микс от хаус и дийп техно, балансирани със суинг и груув звучене, YALTA няма търпение да посрещне SUBB-ANN.

Припомняме, че YALTA CLUB промени и политиката си за допускане в клуба. Билети за всички клубни събития се продават само на вход, където всеки е посрещан от фейсконтрол. На място в клуба вече са налични и YALTA CLUB Cards, които дават редица привилегии на притежателите си, като 50% отстъпка от цената на входа за събитията с гост диджеи и вход свободен по време на резидентските вечери. Подробна за информация за картите очаквайте съвсем скоро.

ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА ”ВУНДЕРКИНД” И СРЕЩА-РАЗГОВОР С ТРИМАТА ГОЛЕМИ



Кога: 27 януари, сряда, 18:30 часа
Къде: Литературен клуб “ПЕРОТО”

Авторът от Ню Йорк Таймс, Николай Грозни, ще представи пред публика своята книга ”Вундеркинд”. Събитието е придружено от среща-разговор със Светлозар Желев, директор на Национален център за книгата и белетристът и драматург Захари Карабашлиев. Тримата големи ще си поговорят на тема ”Литературата извън границите или границите на литературата”. 

В центъра на събитието, разбира се, ще бъдат книгите, а Николай Грозни ще разкаже повече за живота извън България, за музиката и отшелничеството в Индия. Литературен клуб “ПЕРОТО” ви очаква на 27 януари (сряда) от 18:30 часа. 

Дичо и бандата му с концерт



Кога: 27 януари, сряда
Къде: рок бар Rock IT

Тази седмица музикантът, бивп вокалист на D2, ще направи ретроспекция на всичките си музикални вдъхновения и творения от 2006-та година насам. На 27.01., тази сряда, в рок бар Rock IT, феновете ще чуят парчетата, с които Дичо стартира самостоятелната си кариера и тези, върху които работи до ден днешен. Концертът ще бъде разделен на две части – „Преди“ и „Сега“. Първата част ще е с по-стари песни, а втората ще включва съвсем пресни творчески попадения, които Дичо е направил с момчетата, с които, под името Dicho And The Band, от известно време свири по участия и подготвя дългоочаквания от всички фенове албум. Музикалното му обкръжение включва китариста Иван Йорданов – Чери (група „Ахат“, „Торнадо“ и др.) и Алекс Лазаров –също добре познат от българската сцена млад барабанист. Тъй като гигът ще е в рок бар, Дичо ще отпусне рокаджийската си душа и парчетата ще звучат в по-твърдичък вариант. Ще бъдат изпълнени и едни от най-обичаните рок кавъри , пречупени през уникалния тембър на музиканта, както култовата пънк версия на „Бързаш, няма време“ на Васко Найденов. Новият албум на Дичо се очаква да излезе след няколко месеца.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?