Следва

Street style вдъхновения... Пуловерът. Стилният. На НЕГО

Седмица на висшата мода в Париж: Maison Margiela Haute Couture, пролет 2016

Човекът, създал тази колекция, е Джон Галиано. Но не го видяхме да поздравява гостите си на финала на шоуто...

All fashion преди 8 години

Човекът, създал тази колекция, е Джон Галиано. Но не го видяхме да поздравява гостите си на финала на шоуто, нито пък даде пресконференция по случая. Не се поблазни от славата и запази характерната за френския бранд анонимност на криейтива. Присъствието на Галиано в haute couture пролет лято 2016 на Maison Margiela обаче е очевидно. Джон Галиано и влечението му към сюрреализма си проличаха отново, както и в дебюта му за Маржела миналата зима.

На бившия дизайнер на Диор не му остана много за губене, откакто бе детрониран от поста на креативен шеф на френската модна къща години по-рано и загуби позиции, имидж и връзки, заради известни на всички обстоятелства, и за пореден път проявява огромна смелост в Maison Margiela, въпреки че точно за този авангарден лейбъл нищо не е толкова смело, за да не бъде скроено и ушито за дефилето. Отличителните за Галиано ламе, брокат, обемни и сложни детайли, театрален, твърде преувеличен грим, са част от една творческа мешавица без никаква логика, в която дрехите са чисто и просто Франкещайн на модния гений.



Парче от рокля тук, предница от тренч там, сако, съшито с шлейф от двуцветна тафта, шушляково яке със закърпени от ламе огромни лъскави детайли, устни, които слизат към шията, забрадки, които се сливат с коси и всякакви модифицирани обекти се редуват един след без да знаеш какво те очаква при следващия. Богатите текстури и цветове Галиано взима от Османската империя и двореца Топкапъ в Инстанбул, а ботушите, един специален акцент при Маржела, са великолепен аксесоар към всичко това!


 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.