Следва

Наталия Водянова бременна с пето дете

Говори ми за ЛЮБОВ! Августин Господинов

16 жени и 16 мъже, някои с известни занимания, други с не по-малко интересни професии, ще говорят в любовен...

Други преди 8 години

Говорим за любов! 
Поводът - този тематично любовен месец. 
Необходимостта да го правим - винаги.
Посланието - всемирно. Просто LOVE, защото когато има LOVE, всичко изглежда просто. Дали?!

В новия специален проект ViewSofia нe разсъждава по темата, а оставя 32-ма предварително избрани от екипа ни лица да говорят. За Любов, естествено. И да я рекламират, както заслужава! С едно голямо LOVE на гърдите си.

16 жени и 16 мъже, някои с известни занимания, други с не по-малко интересни професии, ще говорят в любовен блиц за усещането, за емоциите, за радостта, за тъгата, за всичко, което любовта прави с тях.

От днес до 26 февруари всеки ден, като Ин и Ян, като двете половини на едно цяло, но напълно случайно избрани в двойка, ще говорят за любов 1 мъж и 1 жена в една спираща дъха, уникална любовна поредица, стартът на която дават Най-красивата българка и Най-красивият българин на 2015. Ева и Августин. 





Специалният проект на ViewSofia Говори ми за ЛЮБОВ стана възможен, благодрение на безценната подкрепа на Ballantines и Olimpus.

Днес ни говори за ЛЮБОВ ...

Името му е Илиян Любомиров, а защо точно Августин е малкото име в псевдонима Августин Господинов, ще ни обясни нататък. Най-красивият българин на 2015-та пише вълшебни стихове, а ето го и в нашия любовен блиц:

V. S. Г-н Господинов, защо малкото име в псевдонима Ви е Августин, а не Мартин, да речем?
Aвгуст-in е звучи значително по-претенциозно от Мартин, събира цялото лято в себе си, а и жив Августин познавам само един. Бегло.

V. S. Как разбирате, когато хората Ви харесват или не ви харесват, дори опитват да Ви мамят?

Ориентирам се по ръцете на хората, защото те казват всичко. Ако са около врата ми и стискат силно, има лека вероятност притежателят им да не ми е фен. От друга страна приемам ръкопляскането за добър знак, макар че животът на комара завършва с аплодисменти.

V. S. Подарете ни своята дефиниция за красота!
За мен няма нищо по-красиво, вдъхновяващо и възбуждащо от таланта, а красотата търся в детайлите и кусурите. Обикновено я намирам вече намерена.

V. S. Има ли професия/работа, с която никога не бихте искали да се захванете и защо?

Не смея да го изричам, защото съм сигурен, че животът точно с това ще ме сблъска, но не искам да работя в офис от 9 до 6, от понеделник до петък, от 25 до 66. Рутината убива. Иначе няма срамна работа, работил съм какво ли не – от талисман на футболен отбор, през общ работник, барман, сервитьор, спасител, актьор, промоутър, шофьор, организатор на събития, рекламист, журналист и публицист. Най-малко време ми оставаше, когато бях безделник.

V. S. Кое е първото нещо, което написахте? На каква възраст бяхте и помните ли случая, причината, обстоятелствата?Писането е естествено продължение на четенето и живеенето. Като много малък пишех бележки на татко ми му ги криех между ризите и саката, за да ги намира сутрин, когато излиза за работа, а аз още спя. От тогава изпитвам огромното желание да се уча да пиша и във времето започнах да експериментирам в различни жанрове. Понастоящем съвместно с НДК и директора му Мирослав Боршош и един страхотен екип, съставен от поетесата Рене Карабаш, сценариста Димитър Стоянович и режисьора Лъчезар Аврамов създаваме Академия за творческо писане, в която ще се преподават както литературно писане (поезия и проза), така и медийно (сценарий и публицистика). Лектори ще бъдат най-изявените ни съвременни писатели, поети и сценаристи и вече нямам търпение да започнат занятията. Като се замисля, излиза доста егоистично човек да основе цяла Академия, защото иска да има място, където да се учи, но вярвам, че ще бъдем полезни и на много други хора.

V. S. Какво Ви вдъхновява за така омагьосващите ви стихове и на какъв носител обикновено се раждат – хартия, компютър,... ?
Напоследък намирам за все по-вдъхновяващи темите за Самотата и Смъртта, но това в никакъв случай не ме прави мрачен. Напротив – осмислянето им ми помага да живея по-пълноценно, спокойно и смислено. Пиша на компютър, а когато се налага и не женски бедра.

V. S. Каква „трябва" да е жената, която искате да бъде до Вас?
Трябва да е там, когато я пожелая и и да си тръгва миг преди да го пожелая. За мен човек е най-хубав, когато го няма.

V. S. А каква е жената, която е до вас?
Няма я.

За какво воюват двата пола обикновено? Има ли начин да се постигне примирие?
Аз съм заклет пацифист и избягвам конфликтите, защото изяждат енергията ми. И все пак 2 одеяла винаги са добра идея. Отвитата жена е свиреп враг.

V. S. Ако си представите, че сте Адам, щяхте ли да искате да вкусите от ябълката? Какви биха били евентуалните „последствия", познавайки себе си?
Ако бях Адам, щях да се надявам Ева да няма адамова ябълка. Противното не би било библейско.

V. S. Какво винаги носите с Вас, когато сте навън/на път?
Книга и плоско метално шишенце с водка.

V. S. Вино, шоколад, поезия или секс?
Да.

V. S. Моля, довършете изречението: „Любовта за мен е..."!
любовта
Е
клише
лудостта
просто
Е
 


Грим: Красимира Петрова за Dior Cosmetics
Коса: Vogue Vison Митко Дамов
Мястото: СКЛАДА




  
Към любовния блиц на Ева, Най-красивата българка на 2015-та, според читателите на ViewSofia>>


За специалния проекта "Говори ми за любов" ViewSofia благодари за подкрепата на Ballantines и Olimpus, на красивата професионална намеса на Dior Cosmetics и Салони Vogue Vision Митко Дамов. Благодарим от сърце и на СКЛАДА и на cosmos coworking camp, които бяха повече от любезни домакини. Благодарим!
 

More Други