Следва

Яна Маринова и Никол Станкулова са новите рекламни лица на Bulgaria Mall

Тънки след седмица. Диета "кибритена клечка"

Вегетарианството намира все повече и повече привърженици. Но, не всеки е в състояние да се откаже изведнъж от месните и рибни продукти...

Health преди 8 години

Вегетарианството намира все повече и повече привърженици. Но, не всеки е в състояние да се откаже изведнъж от месните и рибни продукти. Особено, ако човек не се е ограничавал в нищо.

За тези, които са решили да отслабнат и в същото време да опитат вегетарианския начин на хранене, е създадена диета наречена "кибритена клечка". Това е система на хранене, чието меню включва достатъчно хранителни и разнообразни ястия. Идеален вариант на вегетарианска диета за тези, които обичат добре да похапват.

Името си "кибритена клечка" диетата е получила поради своята ефективност. Мазнините просто се топят и излишните килограми изчезват, но повече от една седмица не трябва да се придържаме към такова хранене.

Условия и принципи
Първото правило на диетата: в течение на седем дни не трябва да се яде месо и рибни продукти. По изключение - бульон от пиле или рибена чорба. Основната храна на отслабващия трябва да се състои от растителни храни и зърнени култури.

Второто правило: гладът може да се утоли със сложни въглехидрати, т.е. трици в чаша айрян или други неподсладени напитки.

Третото правило:
всеки ден да се правят упражнения или просто да се води активен начин на живот. Това правило не само умножава шансовете по-бързо да свалиш излишни килограми, но също така помага да настроиш организма си на здравословен начин на живот.

Както бе посочено по-горе - продължителността на диетата не трябва да надвишава седем дневен период. През този период, може да се постигнат добри резултати по отношение на загуба на тегло (минус три килограма) и да се укрепи здравето.

Меню на диетата
Закуска - каша с овесени ядки и трици (може и всяка друга каша с изключение на грис). Позволено е добавянето на мляко или растително масло. Захар е забранено да се използва! Кашата може да се подслади с плодове: круши, ябълки, грозде. Към забранените плодове се отнасят бананите и авокадото.



Обяд - зеленчукова супа на основата на пилешки бульон (може да се замести с рибен). В състава ѝ може да влязат почти всички зеленчуци: моркови, цвекло, зеле, броколи, лук, картофи, и т.н. По време на обяда се разрешава парче ръжен хляб и една ябълка.

Вечеря - салата от зеленчуци. Допустими продукти: ядки, сливи, ябълки, мед, моркови, цвекло, зеле. Вечерта може да се изпие чаша айрян или плодов сок.

През деня може да се правят малки закуски (грейпфрут, круша, нискомаслено кисело мляко). Да се пият билкови чайове, неподсладени сокове, айрян.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.