Следва

"Барби: Специален отряд" е тук и раздава награди

Когато шокаладът прави любов с ягодите

Когато шокаладът прави любов с ягодите

Food преди 8 години

Разтапящ се от удоволствие шоколад, който съблазнява сочни червени ягоди... Да, наближава Свети Валентин и всичко е любов. Дори и десертите. И макар да изглеждат засукани и сложни, тайната на огромна част от сладкишите се крие в тяхната елементарна и лесна направа. Доказателството – нашата рецепта за убийствено вкусно брауни с ягоди! Слагай секси престилката и се захващай за работа.

Ето и необходимите продукти:
200 гр натурален шоколад, начупен на парченца;
100 гр млечен шоколад, начупен на парченца;
250 гр масло;
400 гр кафява захар;
4 яйца;
140 гр брашно;
50 гр какао на прах;
200 гр ягоди;

Рецепта:
1. В нагрят тиган слагаш натрошения шоколад, маслото и захарта да се разтопят. Не забравяй да бъркаш постоянно, за да не залепне или загори сместа. Ако котлонът ти е много силен, намали температурата до умерена.
2. След като всичко се разтопи изключи котлона и дръпни съда от него. Междувременно загрей фурната на 180 градуса (на 160 градуса с обдухване). Добави яйцата едно по-едно, като след всяко яйце разбърквай постоянно - така е по оригиналната рецепта. Заради топлия шоколад и масло може яйцата да станат на влакна, ето ние предварително ги разбихме и ги добавихме. Така че изборът е твой - и в двата случая ще стане идеално!
3. След яйцата – пресей брашното и го добави заедно с какаото. И не спирай да бъркаш!
4. Подготви ягодите. И малини или банани биха имали същия успех с шоколада. Нарежи ги на парченца - едри или дребни, зависи от твоите предпочитания. След това ги смеси в съда с шоколадовата смес и разбъркай.
5. В подходящ съд за печене разстели хартия за печене. Ако искаш браунито да стане по-тънко избери по-голяма тавичка, в която да го разстелиш. Ако искаш десертът да е по-течен - съответно по-дълбока и малка тава.
Сладкишът се пече 30 минути за по-течен център и 35 минути за по-стегнат.
След като го извадиш от фурната остави го малко навън, преди да го сложиш да се стегне в хладилника. После нападайте...
Бон апетит!

More Food