Следва

Денят, в който срещам любовта... под звездите

Men's Exhibit: Лондон, Милано, Париж. Най-добрите МЪЖКИ визии есен 2016

Модният период януари-февруари тече забързано, завъртайки главите ни с купища дефилета - мъжка мода, кутюр, а след броени дни и прет-а-порте за есен 2016...

All fashion преди 8 години

Raf Simons: Есен/Зима 2015-16

Модният период януари-февруари тече забързано, завъртайки главите ни с купища дефилета - мъжка мода, кутюр, а след броени дни и прет-а-порте за есен 2016. В този ред на мисли днес правим селекция на най-добрите мъжки визии за следващия зимен сезон, но се ограничаваме само до дефилетата, проведени в Европа. Мъжката седмица на модата в Ню Йорк все още не е приключила, затова я оставяме за по-късно.

Дизайнерите реагираха с колекциите си напълно адекватно за ситуацията, в която светът се намира днес - заплаха за световна война, религиозен екстремизъм, разклатена икономика и екологичен ужас. Преобладаващо мрачни, голяма част от колекциите включват военни мотиви по "униформите" си, а други залитат в съвсем друга посока - тази на бягството от реалността. Втората тема може на пръв поглед да подразни с това, че бяга от огромната надвиснала над света опастност, но пък, в крайна сметка, такава е ролята на креативността - да ни спасява от мъката, макар и само с фантазия.

В класацията ни намират място имената на Раф Симънс за едноимения си бранд, Дрис Ван Нотен, Миучиа Прада, Алесандро Микеле за Gucci, Джонатан Андерсон за Loewe, Ким Джоунс за Louis Vuitton, Сара Бъртън за McQueen, Стефано Пилати за Ermenegildo Zegna и Рей Кавакубо. А всичките 30 най-добри визии, разглеждаме тук:

Raf Simons

Dries Van Noten

Alexander McQueen 

Prada

Louis Vuitton

Loewe

Ermenegildo Zegna

Comme des Garçons

Gosha Rubchinskiy

Gucci

More All fashion