Следва

Да или Не - Новата фотосесия на Веси Бонева

Велики учени и събития в ефира на Viasat History

„Тайните на вселената“ и „Втората световна война: цената на империята“ представят едни от най-великите случки в историята...

Events преди 8 години

Най-великите физици на 20-ти век ще представи Viasat History през февруари. Документалният филм „Тайните на вселената: велики учени“ ще се излъчи на 18 февруари, четвъртък, от 22:05 часа.

Филмът ще представи учените, които са отговорни за някои от най-важните научни открития в цялата човешка история. От отключването на атома до разкриването на тайните на космоса – човешкото разбиране достига нови измерения. Включвайки кадри от съответния период, този изключителен документален филм връща към живот личностите и постиженията на физиците, чието въздействие все още оформя облика на света днес.

Зрителите ще се запознаят с историите, които се крият зад научните открития на Алберт Айнщайн, Ричард Файнман и Стивън Хокинг във филма „Тайните на вселената: велики учени“ на 18 февруари, четвъртък, от 22:05 часа, по Viasat History.

През месец февруари историческият канал ще представи премиерно и поредицата „Втората световна война: цената на империята“. Епизодите се излъчват всеки вторник от 23:00 часа по Viasat History.

Втората световна война се откроява като най-ключовото събитие на 20-ти век. Благодарение на несравнимите ресурси на един от най-големите световни филмови архиви, ще бъде представено как светът е бил изцяло прекроен през годините на войната. Стотиците часове увлекателни кинохроники, които представят конфликтите, домашният фронт и политическите лидери, показват събитията, които са довели до краха на традиционните световни велики сили. Този обширен архив е възкресен отново за живот чрез записани специално за поредицата свидетелства на очевидци и ветерани от конфликта от държави по целия свят, включително Полша, Русия, Индия и Великобритания. Освен това техните истории са илюстрирани чрез оригинални анимации, които обясняват действието от тактическа гледна точка и в глобален план.

Като най-колосалният от всички причинени от човека катаклизми до момента, войната води до смъртта на милиони хора, преначертава картата на цялата планета, свързва се с потресаващи технологични постижения и налага промени в обществените нрави – а последиците от нея все още се усещат днес. Тази завладяваща поредица използва огромните ресурси на един от водещите световни филмови архиви, като също така включва и изключителни записи на показанията на над 50 свидетели, за да проучи конфликта в детайли. Научете как и победата, и империята си имат своята цена от епизодите на „Втората световна война: цената на империята“, всеки вторник, от 23:00 часа, по Viasat History.

Още за продукциите на Viasat History можете да откриете на http://viasathistory.bg/, както и на Facebоок страницата на канала.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?