Следва

Колелата на времето

8-те най-пренебрегвани начина за отслабване

Въпреки, че диетите могат да ви помогнат да свалите нежеланите килограми, те ви карат винаги да жадувате за все повече и повече храна...

Health преди 8 години

Внимавайте с диетите

Въпреки, че диетите могат да ви помогнат да свалите нежеланите килограми, те ви карат винаги да жадувате за все повече и повече храна. Фокусирате се върху диетите, вместо да започнете да се храните здравословно. Научете се да избирате по-полезни продукти, както и с цел мини-закуски в течение на деня. Здравословният начин на живот е един от най-ефективните начини за отслабване, увеличаване на енергията и за подобряване на общото здравословно състояние.

Яжте повече зеленчуци

Когато става въпрос за загуба на тегло, често се акцентира само върху нещата, които трябва да се избягват. Вместо това, съсредоточете вниманието си върху здравословните продукти, които можете да добавите към менюто си, като зеленчуците. Добавяйте повече зеленчуци в своя омлет, правете си зелени шейкове, хапвайте повече сурови зеленчуци през деня и на вечеря. Включването ежедневно на достатъчно зеленчуци в храната е един от най-добрите начини за намаляване на теглото, който наистина работи. Зеленчуците са с високо съдържание на фибри, фитонутриенти и витамини, които помагат на организма да отслабне и да се чувства добре.

Отървете се от преработените храни

Избягвайте обезмаслени и с ниско съдържание на мазнини хранителни продукти, тъй като те са силно преработени и са с голям брой опасни химикали и изкуствени подсладители. Използвайте колкото се може повече цялостни храни, плодове и зеленчуци в здравословния си хранителен режим, за да постигнете вашите цели. Обработват се храни вредни за талията, но те също така са вредни за вашето здраве.

Откажете се от захарта

Ако искате да отслабнете, убедете се, че не употребявате рафинирана захар. Една чаена лъжичка захар съдържа 16 калории и може да се добави по-бързо, отколкото си мислите. Постарайте се да намалите приема на захар или да я премахнете напълно. Дори и да не искате да отслабнете, опитайте се да се откажете от захарта. Вашето тяло и вашето здраве ще ви бъдат благодарни.

Намалете алкохола

Може да не сте голям пияч, но спиртните напитки, които пиете с вечерята могат да съдържат много калории. За съжаление, калориите от алкохола често се пренебрегват, а това може да бъде причината, поради която не можете да отслабнете. Намалете приема на алкохол, за да се радвате на фантастични резултати!

Спете достатъчно всяка вечер

Ако сте лишени от сън, ще ви бъде по-трудно да отслабнете. Получаването на достатъчно сън, всяка нощ, ще помогне за намаляване на нивото на кортизола. Когато нивото на кортизол е високо, организмът жадува за повече мазни, солени и сладки храни, за да го направят отново щастлив, което затруднява отслабването. Без значение колко сте заети, уверете се, че получавате 7-8 часа сън всяка нощ, за да могат да се балансират нивата на хормоните, които влияят върху апетита и глада, известни като грелин и лептин, които ви казват, кога трябва да ядете и кога действително сте гладни. Когато сте лишени от сън, се нарушава тяхната нормална функция и може да се чувствате гладни, когато всъщност не сте.

Изключете телевизора

Спрете да си губите времето в гледане на телевизия. Има много прекрасни неща, които можете да направите, вместо да гледате телевизия, и които ще ви помогнат да отслабнете. Излезте навън и поиграйте с вашите деца или домашни любимци; насладете се на свежия въздух, бягайки или с велосипед. Движете се повече всеки ден, за да подобрите здравето си и да постигнете добра форма. Това е още един пренебрегван, но лесен и забавен начин за сваляне на излишни килограми.

Разхождайте се повече

Както споменахме по-горе, трябва да се движите повече всеки ден, за да отслабнете. Ходенето е един чудесен начин да направите това. То може да подобри вашето психическо и физическо здраве и да подпомогне намаляването на теглото. Започнете да ходите още днес, за да отслабнете, а в резултат на това ще повишите енергийния си запас и настроението.

Следвайки тези препоръки, със сигурност ще постигнете вашите цели, без да се налага да гладувате. Желаем ви успех!
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.