Следва

Любовна диета. Или какво има в чиниите на най-големите любовници

Amore & Penne Arrabiata

Amore & Penne Arrabiata

Food преди 8 години

Когато мислим за любов и сме гладни си мислим за паста (и вино!) Неизбежно е – Италия, Тоскана, късен следобед, Той е избрал най-кокетния малък ресторант сред лозята. Поръчва бутилка отлежало вино и паста, поръсена обилно с пармезан, пикантна като любовта ни... И огладняхме! Ето защо предлагаме една бърза, лесна и страхотна рецепта на Пене Арабиата. Бон апетит.

Ако нямаш изтичай до магазина за:


1 пакет пене, 450 гр
3 ск. чесън
3 ч.л. лют червен пипер (може едро млян или натрошен)
зехтин
500 гр добре узрели домати
8-9 листа босилек
4 люти червени чушлета
Желателно е и пармезан

Как да го приготвиш така, че да оближеш тенджерата:
Сложи вода в дълбока тенджера и я остави да заври. След това сложи пенето и засечи минутите оказани на опаковката, като за по-добър вкус италианските готвачи съветват да ги свалиш от огъня минутка по-рано, тъй като топлият сос ще ги развари по-късно. Междувременно във врящата вода сложи и щипка сол и 2 с. л. зехтин.
След това загрей в подходящ тиган зехтин и добави ситно нарязаните чесън и люти червени чушлета. Задуши ги няколко минути на умерена температура и следи да не загориш и без това крехкия чесън. Обели доматите и ги нарежи (или смачкай) на ситно, след което ги добави в тигана при чесъна и чушлетата. Накрая прибави половината листа босилек, които е желателно да са накъсани на ситно, и остави на бавен огън 15-20 минути.
След като пенето и сосът са готови – поръси всяка чиния обилно с пармезан и я аранжирай с по листенце босилек.

Всичко това върви в компанията на любим човек и добре полято с вино. Което ни подсеща – видя ли нашата селекция от предложения за подаръци за Св. Валентин?
 

More Food