Следва

Iwostin

Да преживееш Celine

Като малка видях една дама с перфектно изработена чанта. Тази чанта беше толкова изящна, а жената бешe...

All fashion преди 14 години

Като малка видях една дама с перфектно изработена чанта. Тази чанта беше толкова изящна, а жената беше толкова красива, че тайно й завидях. За красивата коса, за звънкия смях, за обувките на висок ток, за нежната копринена рокля в цвят, който въпреки многото пастели, с които рисувах, не бях виждала, за красивата чанта. Пожелах си някой ден да бъда като тази жена.

Днес, 20 години по-късно, аз смело се самоопределям като подобен тип жена. Пътувам много, обичам много, работя много, колекционирам живопис и хубави чанти, имам много обувки като залагам на комфорта и хубавия look, посещавам екзотични места, вдъхновявам се, смея се.

Смела съм защото ходя на висок ток, спокойна съм защото всичко от което имам нужда е в чантата ми с ярък цвят, женствена съм защото флиртувам облечена в копринена рокля в лимонено жълт цвят.

Колежките ми завиждат, малко, а приятелките ме молят да поиздам от тайната на перфектния аутфит. А тя е толкова малка. Важно е само да я откриеш. Аз я открих в колекцията Пролет/лято 2009 на Celine.



 

Споделих откритието и ето, че сега всички имаме поне по една нежна копринена рокля в гардероба си, която обличаме във всеки удобен момент. Елена има къса рокля в индиго, Габриела има подобна в пепеляво сиво, която си подари за пътуването до Африка. Кристина си купи две защото реши, че си струва да ги колекционира – една в кърваво червено и една в метално сиво. Днес всички сме вдъхновени и се чувстваме истински жени, защото носим възможно най-женствените и фини рокли в София, а и защото сме облечени в едни от най-актуалните цветове за сезона. Изцяло от Celine.



 

Преди три вечери бях на парти. Бях малко притеснена, защото събитието беше официално, щеше да има много хора, все изискани и модерни, ценители на изкуството. Исках да бъда секси, елегантна и модерна и да ми е удобно. Избрах обувки на висок ток, вдъхновени от рисунките на известния модернист Чарли Харпър, творил през 60-те години на 20-ти век. Избрах тези Celine в ярък цвят защото са модерни, елегантни, с внимание към малкия детайл, фини и удобни, забавни.

Габриела също беше на партито и отново със Celine. Красива в стегната рокля в нежно графитено сиво и с обувки с клиновидна форма в бяло с леки препратки към графичните линии, характерни за традиционните африкански къщи. Казах за пътуването до Африка, нали?



 

Ние, модерните жени в София, ежедневно залагаме и на удобни мокасини с подметка тип Opanka, с новите им детайли и разнообразие от различни цветни материали. Отново от Celine.

Относно моята страст – моя чанта - моя крепост, и тя е от марката, която никога не изневерява.
Сега, 20-ина години след случайната ми среща с мистичната дама, знам какво е усещането да имаш перфектната чанта. Тя се казва BLOSSOM и е декорирана с подобрени бодове, които украсяват цялата й повърхност. Основата на този модел е изработена от комбинация между метал, плексиглас и рог. Обичам я заради ярките цветове, които ми напомнят за пролетта, за събуждането на природата. Обожавам я, защото се отличава от повечето чанти. Малките закопчалки от метални топчета аранжирани в грозд-китка печелят с директната препратка към стила Art Deco. Чантата BLOSSOM от Celine е практична и побира всичко нужно - парфюм, телефон, ключове, тефтери, ipod, гримове и др.



 

Вариант на чантата PILLOW е следващата ми мечта - с голяма вместимост, гладки линии и леко тегло, чиито изтънчени прегъвки я правят един от най-модерните модели чанти за градска обстановка. За човек като мен – модернa, но малко ретро, романтична, забързана, много заета, но с радост от удоволствията на живота, няма как PILLOW да не е мечта. Тя е уютна, топла като усещане, мека точно като възглавница. Отличава се с невероятно нежни линии, мека кожа, изработена е от специално обработената ултра лека агнешка кожа (еленова кожа или деним). Ще си я взема в шоколадово кафяво, но цветната палитра на чантата минава още през черно, капучино и сметана. Секси и женствена тази нова чанта се отличава с бяло злато или сребро по катарамите - вдъхновени от бижутата за коса, а медальонът е с щампа на знака на Celine.

Онзи ден седях пред витрината на KULT Shoes в ЦУМ и се наслаждавах на красотата вътре, хванала здраво в ръка чантата си. А когато малкото момиченце спря до мен и ме погледна, аз знаех, че традицията продължава. Което е прекрасно!

www.novea-bg.com

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.