Men's Exhibit: Saint Laurent есен-зима 2016. Rive Gauche - 50 години по-късно

Eди Слиман вероятно напуска Saint Laurent. Звучи като шок, макар че слухове за ситуацията се носят от месеци. Да...

Eди Слиман вероятно напуска Saint Laurent. Звучи като шок, макар че слухове за ситуацията се носят от месеци. Да не говорим, че самият Франсоа-Анри Пино, шефът на Kering, направи изявление, че по повод оставането или не на Слиман ще има решение до края на март. Изявленията са си изявления, но наистина има сериозна вероятност това да е последното шоу на Слиман за Saint Laurent. Saint Laurent fall/winter 2016-2017 имаше своето дефиле в Лос Анджелис, Градът на Ангелите, и може би е последното ревю, което Еди ще реши да проведе там.

Той стана творчески шеф на бранда през 2012 година и наистина помогна да се промени стила, изкарвайки го от замрялото величие на неговата история, често залитайки в траш прийоми. Една евтина ултра къса рокля в майсторските ръце на Слиман се превърна в убийствен гръндж ансамбъл, който дефилира на подиума, и подобни великолепни произволи продължиха и през следващите сезони.

Тази година обаче е специална за Saint Laurent. Навършват се 50 години от първата Rive Gauche колекция на гения Ив Сен Лоран и Еди Слиман избутва леко встрани гръндж темата за сметка на бляскавото наследство на френската модна къща, като в най-добрите фешън традиции на марката виждаме на подиума в Лос Анджелис как разкопчаните карирани ризи на Слиман са заменени от блузите със завързана шал яка, а кожените манта от велурени сака, такива, украсени с мъниста или ширити, великолепни дълги блейзъри, разкошни палта, силно тесни и къси кожени якета.

Дефилето показа 93 ансамбъла, всичките ужасно готини. Сред тях също и женски, което направи цялото да изглежда още по-приятно. Остри поли и дълги кожени палта с яки с косъм наистина печелят овации, да не говорим, че има нещо в комбинацията кадифе и кожа, което доставя хубост, която само Saint Laurent разбира. Редувайки мъжките модели с женски, Слиман прави поклон пред жената, както я вижда Ив Сен Лоран в колекциите Rive Gauche - с широките панталони, тип кюлоти, закопчаните до горе рокли от коприна или кадифе, туидените костюми, велурените манта, високите островърхи ботуши. Вълшебни неща се случват с комбинацията от сафари принт с кралско червено или златно, на сребърен брокат с леопардова шарка, на ламе с норка, на грубия вълнен костюм със сребърните ботуши, резултат от високото стилистично умение на Слиман.

Определено бихме твърдели, че колекцията Saint Laurent Есен 2016 връща бранда изцяло към онзи Сен Лоран, към който никой преди Слиман не успя. И все пак слабостта на дизайнера към гръндж естетиката се усещаше тук-там. Най-вече в грима и косите. И така - очите на момичетата са силно гримирани, тежки мателически клепачи падат върху иначе натурална основа, а косата е на небрежен път или с бретон. Свободни и дълги са косите и на мъжете, облечени винаги в тесни като цигара панталони, последните - емблема на мега способния Еди Слиман.
 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia