Следва

Как го прави тя: Интимно с Бела Хадид

NYFW: Altuzarra, Beckham и Edun есен/зима 2016. Или най-интересното от подиума. Част 2

Вчера отбелязахме старта на модния маратон есен/зима 2016 в Ню Йорк с най-добрите дефилета, провели се...

All fashion преди 8 години

Вчера отбелязахме старта на модния маратон есен/зима 2016 в Ню Йорк с най-добрите дефилета, провели се дотук, а именно тези на Alexander Wang, Prabal Gurung и Jason Wu. Тук и следващата много добра тройка американски дизайнери - Altuzarra, Victoria Beckham, Edun.

Всичко за есенните им творения, следва в материала.

Altuzarra

















Младият дизайнер Джоузеф Алтузара заяви, че новата му колекция е вдъхновена от ролята на Тилда Суинтън във филма Only Lovers Left Alive. Сещайки се, че в по-голямата част от филма Суинтън се разхожда в копринени кимона, карайки винтидж коли и слушайки блус, някак разбираме как това е повлияло на колекцията.

По-голямата част от роклите са копринени, с индийски пейсли принтове, носени над поло плетива и пристегнати в талията с винтидж на вид колани. Цветовата гама е неочаквана: фукция и бургундско; праскова и кафяво; зелено и черно. Настроението упорито се лута между Ориента и 70-те, за да завърши с няколко достойни за червения килим предложения.

Victoria Beckham





















Минути преди старта на дефилето, Виктория Бекам сподели, че есенно/зимната колекция 2016 е вдъхновена от собствения й стил и нещата, които иска до промени в него. Акцентът в случая е корсетът и желанието на дизайнерката да го направи носим в ежедневието. И по всичко изглежда, че има надежда това да се случи. Интерпретациите на иконичната дреха тук са много - от изображения по вталените плетени рокли, красиво изрязаните топове и слип роклите.

Освен плетивата, силно заложени са още пепитът и каретата в различни нюанси. Роклите преобладават в колекцията, като дължините са предимно миди и често с добавен обем.

Edun



















От заемането на поста креативен директор от Даниел Шърман през 2013 досега, Edun вървеше праволинейно в естетиката на минимализма. Този сезон обаче нещата изглеждат по-различно. Намесата идва в лицето на неочаквана женственост, която допреди дни никой не бе очаквал да види, не и на това дефиле. Но, надяваме се, промяната ще се приеме добре от всеки почитател на бранда, за да виждаме и занапред тази неподозирана страна на дизайнерката.

Тук наблюдаваме красиви вечерни рокли, включително и слип модела, релаксирани костюми и игра на дължини, решени в меланж от материи като туид, велур, деним, жакард, коприна и кадифе. Акцент поставят още различните по големина копчета и преувеличените шевове.
 

More All fashion