Следва

Чиста енергия за добро утро

Just like "Момичето от Дания". Или как да се облечем като във филма

Еди Редмейн продължава да събира овации и номинации за ролята си на транссексуалния артист Ейнар Вегенер...

Shopping преди 8 години

Три седмици преди Оскарите, най-звездното, модно и въобще грандиозно кино събитие на годината, освен да стискаме свободни палци на прекрасния Леонардо ДиКаприо, посвещаваме енергия и труд на една чисто фешън категория - костюмите, онази много важна част от образите, която ги прави вечни в паметта на времето.

Еди Редмейн
продължава да събира овации и номинации за ролята си на транссексуалния артист Ейнар Вегенер, превърнал се по-късно в Лили Елбе в "Момичето от Дания". Сред номинациите са и тези за Най-добър актьор в драматичен филм (Златен Глобус) и Най-добър актьор (Оскар). Въпреки че брилянтната режисура на Том Хупър прави филма това, което е, именно костюмите вкарват необходимата доза достоверност сред героите.





Фокусът на филма е върху историята на родения през 1882 известнен датски артист Ейнар и неговото по-късно развитие в Лили. Ейнар е бил един от първите, подложили се на операция за смяна на пола, а неотлъчно до него е съпругата му Герда Вегенер, огорчена от случващото се, но въпреки това, подкрепяща го.

С преминаването му към Лили, всичко в света на Ейнар се променя, включително и вкуса му за мода. А за цялата тази приказка, съсредоточена предимно в 20-те години на миналия век, номинираният за Оскар костюм дизайнер Пако Делгадо отговаря за достоверността и избора на всеки един костюм във филма. И днес, почерпили вдъхновение от последното му творение, правим импровизиран шопинг по темата, точно както направихме и с една друга Оскар номинация "Керъл".

И ще направим същото и с останалите номинирани в категория костюми - "Пепеляшка", "Завръщането" и "Лудия Макс: Пътят на яростта".







 

More Shopping