Следва

Всички носят: Миди пръстенчета

NYFW: 3 за щастие. Lim, Lam и Herrera есен/зима 2016-17

Поредната вълшебна тройка от Седмицата на модата в Ню Йорк е в състав: Phillip Lim, Derek Lam и Carolina...

All fashion преди 8 години

Поредната вълшебна тройка от Седмицата на модата в Ню Йорк е в състав: Phillip Lim, Derek Lam и Carolina Herrera, които представяме в избрани моменти от дефилетата. Следват и подробности за колекциите:

3.1 Phillip Lim

Есенно-зиманта колекция 2016 на Филип Лим е вдъхновена от силната съвременна жена. Дрехите се въртят около мъжко-дамската естетика с деликатни намеци към източната култура.
Класическата вече комбинация от грубо и нежно изглежда е любима на дизайнера, или поне за тази колекция - фината пола-молив в златно плисе се съчетава с широка военна туника; плетивата и кадифените блузи пък вървят с класически мъжки кройки панталони.

Цветовата палитра се състои от златно, черно, военно зелено и червено, подбрани изцяло в монохромни съчетания. За всеобщо щастие, при Филип Лим комфортът не се измества за сметка на стила - грубоватите равни сандали се съчетават не само с кадифените строги костюми, но и с декорираните плетени чорапи, вдъхвайки надежда, че тенденцията на модните nerds ще се задържи още поне един сезон напред.



Derek Lam



















За колекцията си от "форма, баланс и радост" Дерек Лам посочва като референции Александър Калдър, Ричард Аведон и Пинелъпи Три. Деликатни намеци за 60-те и 70-те години на миналия век се усещат в дрехите, но не по натежаващия претруфен начин от миналогодишните дефилета.

Панталоните са леко разкроени в долната част, джобовете са изработени от кожа с косъм, а ризите с високи яки загатват за Викторианската епоха. Графични мотиви, пачуърк, силни цветове и семпла романтика се движат в синхрон, оформяйки рамките на луксозния модерен класицизъм, точно такъв, какъвто се очаква да бъде.

Carolina Herrera

























Всичко, което очаквахме от дефилето на Каролина Ерера, беше там - красиви рокли, премереност, елегантност и изящни силуети. Въпреки че гамата е предимно неутрална (тъмносиньо, сиво, пудра) иконичните флорални мотиви и апликации на бранда са там, макар и по-слабо застъпени. Акцентът пада върху пурпурния цвят, който краси вечерните рокли с отворен гръб. Късите якета от кожа с косъм пък са красиво допълнение към обемните миди поли в нежни тонове.
 
NYFW: Wang, Gurung и Wu есен/зима 2016. Или най-интересното от подиума до момента
NYFW: Altuzarra, Beckham и Edun есен/зима 2016. Или най-интересното от подиума. Част 2
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.