Следва

Всички носят: Миди пръстенчета

NYFW: 3 за щастие. Lim, Lam и Herrera есен/зима 2016-17

Поредната вълшебна тройка от Седмицата на модата в Ню Йорк е в състав: Phillip Lim, Derek Lam и Carolina...

All fashion преди 8 години

Поредната вълшебна тройка от Седмицата на модата в Ню Йорк е в състав: Phillip Lim, Derek Lam и Carolina Herrera, които представяме в избрани моменти от дефилетата. Следват и подробности за колекциите:

3.1 Phillip Lim

Есенно-зиманта колекция 2016 на Филип Лим е вдъхновена от силната съвременна жена. Дрехите се въртят около мъжко-дамската естетика с деликатни намеци към източната култура.
Класическата вече комбинация от грубо и нежно изглежда е любима на дизайнера, или поне за тази колекция - фината пола-молив в златно плисе се съчетава с широка военна туника; плетивата и кадифените блузи пък вървят с класически мъжки кройки панталони.

Цветовата палитра се състои от златно, черно, военно зелено и червено, подбрани изцяло в монохромни съчетания. За всеобщо щастие, при Филип Лим комфортът не се измества за сметка на стила - грубоватите равни сандали се съчетават не само с кадифените строги костюми, но и с декорираните плетени чорапи, вдъхвайки надежда, че тенденцията на модните nerds ще се задържи още поне един сезон напред.



Derek Lam



















За колекцията си от "форма, баланс и радост" Дерек Лам посочва като референции Александър Калдър, Ричард Аведон и Пинелъпи Три. Деликатни намеци за 60-те и 70-те години на миналия век се усещат в дрехите, но не по натежаващия претруфен начин от миналогодишните дефилета.

Панталоните са леко разкроени в долната част, джобовете са изработени от кожа с косъм, а ризите с високи яки загатват за Викторианската епоха. Графични мотиви, пачуърк, силни цветове и семпла романтика се движат в синхрон, оформяйки рамките на луксозния модерен класицизъм, точно такъв, какъвто се очаква да бъде.

Carolina Herrera

























Всичко, което очаквахме от дефилето на Каролина Ерера, беше там - красиви рокли, премереност, елегантност и изящни силуети. Въпреки че гамата е предимно неутрална (тъмносиньо, сиво, пудра) иконичните флорални мотиви и апликации на бранда са там, макар и по-слабо застъпени. Акцентът пада върху пурпурния цвят, който краси вечерните рокли с отворен гръб. Късите якета от кожа с косъм пък са красиво допълнение към обемните миди поли в нежни тонове.
 
NYFW: Wang, Gurung и Wu есен/зима 2016. Или най-интересното от подиума до момента
NYFW: Altuzarra, Beckham и Edun есен/зима 2016. Или най-интересното от подиума. Част 2
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.