Следва

Днес си купихме: Февруарски райета

Стил урок на седмицата: Райето, как да го обичаме!

В разгара на лятото обобщихме техниките за миксиране на принтове, а днес, в разгара на модната седмица есен/зима 2016, говорим за райето...

All fashion преди 8 години

В разгара на лятото обобщихме техниките за миксиране на принтове, а днес, в разгара на модната седмица есен/зима 2016, говорим за райето - универсалният мотив, който едва ли някога ще напусне подиума и гардеробите ни.

Вчера си купихме четири прекрасни неща в райе, днес - как да го носим. С всичко!

Всичко в подробности и примери, четем долу...

Като част от цялото

В 21 век райето се счита за неутрално и замяната на белия/черния/сивия тишърт с него не прави впечатление. Затова в дните, когато нормкор ни звучи като единствената добра идея за преживяване на дългия ден, днешният ни герой става една чудесна основа за джинсите и палтото.

От глава до пети

За тази визия дозата кураж е необходима, или поне за улиците на София. При комбинирането на райета от глава до пети, като тук важи и миксът между хоризонтални/вертикални райета и различната им широчина, добър съвет е да се придържаме към малко по-стегнатия вид, не прекалено кежуъл. Защото, знаете, вероятността да заприличаме на клоун винаги я има, макар и да е малка.

С различен принт

Райе с принт със сигурност е смел ход, но пък веднъж усвоен добре, резултатите са повече от страхотни. Комбинацията с леопард/флорален мотив говори за висш пилотаж в модните експерименти, но в случай че търсим нещо по-меко като внушение, придържането към сходна цветова гама работи без грешка, независимо колко точно принта приютява визията ни.


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.