Следва

NYFW: Дефилето на Rodarte, есен/зима 2016-17

Животът след 45 - Никола Грифин стана най-зрелият модел, сниман в Sports Illustrated

Редакцията на списание Sports Illustrated продължава да предизвиква с журналистически и репортерски прийоми, които ни карат да се замислим...

All fashion преди 8 години

Редакцията на списание Sports Illustrated продължава да предизвиква с журналистически и репортерски прийоми, които ни карат да се замислим, които ни изкарват от руслото и ни радват с моментите на смелост и изпреварване на времето, които носят. 

Този път нестандартното в избора на колегите е възрастта на главната героиня в новия брой: 56-годишната Никола Грифин, която вписа името си в историята като най-възрастната жена, снимана в Sports Illustrated.

Млад и слаб модел - това е вече банално. Искаме да покажем, че в бански изглеждат добре и тези, които са по-едри, и тези, които са по-зрели, - обяснява идеята за фотосесията Моше Ланайдо, шеф на бранда Swimsuits For All, който всъщност рекламира Никола, и прибавя, че подобни проекти определено се превръщат в традиция за марката.Припомняме предната рекламна кампания на фирмата за плажно облекло, в която се снима пълничката, но супер ефектна Тес Холидей.

Какво знаем за Никола Грифин? Може би бихме допуснали, че тя е просто един "модел в пенсия", но не е точно така. Моделската кариера на тази жена започва една преди три години, разбира се, случайно, и се развива главоломно, до момента, в който вече е на страниците на Sports Illustrated, което наистина е невероятно постижение.

Грифин не скрива, че е била извънредно изнервена по повод снимките си в бански:

Вълнувах се, защото момичетата, с които снимах, са много млади... При това трябваше да позирам в златисти бикини! Но всичко мина отлично, нямаше никакви поводи за нервност.

По признанието на Никол, близките й са във възторг от моделската й кариера и в частност от въпросните снимки:

"Дъщерите ми не повярваха на ушите си, и непрестанно ме питаха: "Мамо, вярно ли е?". Но и двете сметнаха, че идеята е превъзходна. Гаджетата им също одобриха".

Грифин признава, че не е мечтала за такъв успех:

"Винаги съм си мислила, че това е само за младите и красивите, но ето, че се случи и на мен, като на сън, и през цялото време ми се струва, че аха-аха, и ще се събудя".
 



Какво е чувството, да попаднеш на страниците на Sports Illustrated като най-възрастния модел?

"Когато ми говорят така, имам чувството, че съм на 80, иронизира Никола".

Фотосесия в бански далеч не е единственото достижение на госпожа Грифин на модното поприще: тя е търсен модел, снимащ каталози на облекла и рекламни кампании, появява се в тв-реклами и видеа.

В своя сайт Никола разказва как е станала част от този бизнес: забелязана случайно от представител на агенция за модели, специализирана в жени на възраст и в конкретния случай издирваща модел с посивяла коса за един от своите проекти.

"Моите деца изведнъж изхвръкнаха от гнездото и аз се оказах в търсене на нещо ново. И, ето че внезапно на вратата ми сама почука новата ми кариера. 
Това стана началото на нова глава в моя живот - животът на модел. Намерих си агент и повече не погледнах към миналото".

По думите на Никола, моделите на възраст са своеобразен нов тренд в индустрията.

"Ние дълго прокарвахме своя пътека в бизнеса, но сега вече имаме страхотна наша ниша, която представлява интерес за жени от различни възрасти - 50-, 60- и 70-годишни".

Никола се надява, че фотосесията й в бански може да помогне на нейните връстнички да се отърват от комплексите си: Бих искала тези снимки да наведат жените на мисълта, че във всяка възраст, при всеки размер дрехи могат да изглеждат фантастично. Да са щастливи, здрави и сияещи, споделя моделът.

More All fashion