Следва

Парти вибрации този уикенд

Избираме си любим литературен герой

До 24 май имаш втори шанс да се включиш в поредна масова литературно-културна инициатива, този път обаче ще...

Books преди 14 години

До 24 май имаш втори шанс да се включиш в поредна масова литературно-културна инициатива, този път обаче ще търсим любимия ни образ. Кампанията – анкета “Любим литературен герой”, имаа за цел да установи, кои са най- обичаните герои на българските читатели.

През първия етап на кампанията, oт 31 март до 26 април 2009 участниците в анкетата имат възможност, да посочат своя "любимец" от български или преведен роман. На базата на тяхното гласуване ще бъдат излъчени 10 герои- финалисти.

През втория етап, от 27 април до 17 май ще продължи гласуването, което ще оформи подреждането от 1 до 10 място на най- обичаните литературни герои на България.

Бългаските читатели ще могат да следят развитието на кампанията във вестник “24 часа”, ще могат да се включат в конкурса за написване на есе на тема “Моят любим литературен герои”, който скоро ще бъде обявен в svejo.net.

С началото на избора на любим литературен герой започва и конкурсът за кратък разказ на ОББ и издателство “Балкани”, който ще продължи до есента на 2009 година.

Всички гласували в първия и втория етап на класацията, ще участват в разпределението на:

Една първа награда – ваучер за туристически услуги от Алма тур на стойност 2000 лева – възможност да финансирате свое пътешествие в страната, в която е живял създателят на любимия ви герои или “живее” самият той;

5 Втори награди – ваучери на стойност 200 лева за покупки на книги от вериги книжарници “Хеликон” – една възможност да допълните своята библиотека с най- новите или предпочитани заглавия, появили се на книжния пазар;

50 Допълнителни награди – още 20 ваучера по 50 лева за покупка на книги от верига книжарници “Хеликон”.

Гласувай на www.lubimgeroi.net

More from View Sofia

More Books