Следва

Поли Генова е българският представител на Евровизия 2016

Четири по „Квартет” на Роналд Харвуд с премиера в НДК

Дали за изкуството има възраст...

Events преди 8 години

Дали за изкуството има възраст? И дали артистът спира да бъде артист, когато остарее? Четирима оперни певци, преминали преклонна възраст, правят триумф с най-прекрасния си концерт. Защото старостта никога не е преграда. А изкуството е вечно.

"Квартет", написан от Роналд Харвуд, следва любимата посока на драматурга и писател, а именно животът на хората на и зад сцената.  Режисьорът Ивайло Христов съживява този "Квартет" и на 22-ри и 29-ти февруари, от 19 и 30ч. е премиерата на постановката в Нов Театър в НДК. В ролите влизат Стефан Мавродиев, Пламена Гетова, Меглена Караламбова и Марин Янев. Четиримата пенсионирани оперни певци търсят спокойствието на старините си зад оградите на старчески дом.



„Това не е старчески дом, а лудница!” 
Това е пиеса за вечното търсене и отриване. Напук на възрастоватта им, тя е насочена към младия им дух. Този, за който нямат значение годините, а колко сцепиална е музиката и връзката на артиста със сцената, която се превръща в симбиоза доживот. 

Цените на билетите са: 10 лв. редовен и 8 лв. за учащи и пенсионери
Място: Нов Театър в НДК
Дата: 22-ри и 29-ти февруари 2016
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.