Следва

ZAZ с концерт на Francofolies - в Благоевград през юни!

Поли Генова е българският представител на Евровизия 2016

Поли Генова е българският участник, който ще представи страната ни на Евровизия 2016 в Стокхолм. Тя ще излезе за втори път на сцената на песенния конкурс...

People of art преди 8 години

Поли Генова е българският участник, който ще представи страната ни на Евровизия 2016 в Стокхолм. Тя ще излезе за втори път на сцената на песенния конкурс, след като през 2011 година участва с песента „На инат” в Дюселдорф.

„Поли Генова вече има широка международна популярност. Тя е известна сред феновете на Евровизия от години, а за блестящото й представяне като водещ на Детската Евровизия 2015, получи висока оценка. Да не забравяме, че в края на миналата година Поли Генова спечели наградата Eurostar Awards на интернет платформата „Ойко таймс". Това са доста сериозни аргументи, които бяха взети предвид при избора й да представи отново България на престижната сцена на Евровизия.” – заяви делегираният продуцент „Специални проекти” в БНТ Йоана Левиева – Сойър.

Песента, с която Поли Генова ще представи България, в момента се подготвя с продуцентското участие на БНТ и на утвърдени професионалисти от България и от чужбина. Поради финансови ограничения, тази година обществената медия няма да организира национална селекция за избор на песен.

„На късен етап потвърдихме пред Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), че ще участваме в тазгодишното издание на Евровизия. Когато взехме това решение, вече беше факт добрата позиция на БНТ като домакин и организатор на Детската Евровизия. Затова смятаме, че шансовете на Поли Генова са големи. Всички членове на EBU имат правото сами да преценят по какъв начин ще бъде избран изпълнителят и неговата песен.” – допълни още Йоана Левиева- Сойър.

61-вото издание на международния форум ще се проведе между 9-ти и 14-ти май 2016 година в шведската столица Стокхолм. Тогава изпълнители от 43 страни ще се качат на сцената в „Глобен Арена”, за да изпеят своите песни пред над 200 милионна телевизионна аудитория.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра