Следва

Стартира първият кафе университет за професионалисти и любители - "Baristo университет"

ПОМОЩ: Раздялата. Защо толкова много боли

Раздялата е едно от най-нежеланите и неприятни събития в живота на един човек. Независимо от всичко, всеки...

All About Life преди 8 години

Раздялата е едно от най-нежеланите и неприятни събития в живота на един човек. Независимо от всичко, всеки периодично се сблъсква с това явление. Напускат те приятели, роднини, децата тръгват по своя път. Но най-страшната и болезнена раздяла - това е, когато те напусне ЛЮБОВТА.

Защо раздялата боли толкова много? Ще кажете, че няма как да изпитваш радост и щастие, ако някой те изостави… Когато напускаш някого, може да ти бъде тъжно и да изпитваш вина, но не изпадаш в депресия, не проливаш сълзи, не се упрекваш за грешките, т.е. не постъпваш така, както обикновено постъпва този, който са изоставили.

Защо раздялата боли толкова много?


Намираш се в несъществуваща реалност, отказвайки да приемеш фактите, такива каквито са - ето какво причинява основната болка. Когато човек упорито не иска да се преустрои към новата реалност, в този случай, негативните емоции, вместо да изчезнат, се превръщат в инструмент за мъчение. Човек с усилие на волята отказва да повярва в случилото се, но въпреки това постоянно контактува с него и преживява. Той се ядосва на фактите, чувства страх, отчаяние, безнадеждност, но не прави никакви заключения. Прогонвайки мислите, които подлагат на съмнение предишните му убеждения и игнорирайки фактите, които не се вписват в картината на неговия вътрешен свят, човек продължава да страда силно и дълго.

Т. е., докато не приемеш реалността с цялото си същество, ще се гневиш, отчайваш, дразниш. Докато държиш ситуацията с раздялата в себе си и постоянно се връщаш назад в миналото, когато си бил с любимия човек, ти не можеш да се пренастроиш, да осъзнаеш реалността, да я приемеш и да живееш, вече без човека, който те е изоставил.

Човек изпитва болка след раздялата с близък и любим човек, защото не иска да повярва в това, че отношенията са приключили. Докато се държиш за връзката с човека, който те е напуснал, ще страдаш. И понякога подобно страдание продължава не месеци, а години наред. Не съжаляваш за изгубеното време по този, който не можеш да върнеш. Нямаш нищо против да хабиш здравето си и емоционалното си спокойствие за нещо, което вече е отминало.

Как да я преодолеем?

Разбира се, не можеш веднага да приемеш реалността и да живееш без чувства. Необходимо е да си дадеш известно време, за да може съзнанието и подсъзнанието да привикне към факта с раздялата с любимия човек. Позволи си да поплачеш, да крещиш, да обвиниш себе си и другите. Не задържай в себе си целия негатив! Избликът на емоции ще ти помогне по-бързо да се успокоиш, да се отпуснеш и да се върнеш към реалността, в която сега живееш. И най-важното - не забравяй, че приемането на случващото се и настоящето положение ще ти позволи по-бързо да се отървеш от болката и да се върнеш към живота, където ще можеш да намериш някой, който ще иска да бъде с теб в продължение на дълги години.
 

More All About Life