Следва

Дизайн за вдъхновение: Дърво в хола!

Стартира първият кафе университет за професионалисти и любители - "Baristo университет"

За пръв път българските кафе специалисти имат възможност за сертифициране към Italian Barista School...

All About Life преди 8 години

На 17-ти февруари в София беше открит “baristo университет” - първият в България кафе университет, достъпен не само за професионалисти, но и за любители. Университетът беше открит от г-н Карло Одело, директор на Italian Barista School, един от най-уважаваните европейски институти за кафе.

Именно Italian Barista School консултира създаването на “baristo университет”, одобрява учебните програми и квалифицира всички български преподаватели. Освен това италианската институция подпомага и създаването на сертифиционната програма на baristo университета.

Така за пръв път у нас всички завършили могат да получат международно признат от Italian Barista School бариста сертификат след полагане на изпит. Това прави програмите на “baristo университет” изключително подходящи за професионалисти във всички сфери на кафе-услугите.

“Мисията на “baristo университет” е да работи за нова еспресо култура в България”, каза по време на откриването г-н Стойко Петков, инициатор на новата образователна институция. “И едно от големите предизвикателства пред нас е да вдъхновим българския потребител да повиши изискванията си към кафето, което пие, и съответно да намали употребата на нискокачествени и нездравословни кафе напитки.”


Стойко Петков, инициатор на baristo университет

Именно желанието за повишаване на кафе културата на крайния потребител е причина университетът, успоредно на програмите, насочени към професионалисти, да предложи и базисни курсове за любители. В тях всеки желаещ ще може в рамките на няколко специализирани обучения да научи тайните на еспресото, капучиното и кафе-коктейлите.

Кафе-залата на baristo университет е снабдена с кафе оборудване на световно ниво. Обучителното пространство е проектирано според последните тендеции в кафе-образованието и снабдено с модерна презентационна техника, която гарантира обучение на най-високо ниво.

More from View Sofia

Plus-size блогърка „копира“ звездни тоалети мотамо, защото всеки може да носи всичко

All fashion преди 2 години

Кейти Стурино е инфлуенсър в смисъла на думата, който харесваме. Извървяла е дълъг път, работи неуморно и всъщност постига целите си с лекота и устрем, на които се възхищаваме открито   

Дизайнери за следене: Флоранс Кулс и La Collection - ненатрапчив лукс и осезаема самодостатъчност

All fashion преди 4 години

La Collection е сравнително ново име на модната сцена, ориентирано към ценителите на бавната мода и недостигнало все още масова популярност, което го прави и още по-привлекателно, поне в нашите очи.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.