Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 22.2 – 28.2

Дизайн за вдъхновение: Дърво в хола!

Дизайн за вдъхновение: Дърво в хола!

All About Life преди 8 години

Никога не е излишно да имаш зелен акцент в дома си – освен свежест, зеленото ще внесе усещане за уют и мир. Но тук не говорим за зелен килим или кокетно канапе, което да аранжираш в зелената гама - предизвикваме те да уловиш част от майката природа в дома си с голямо дърво или растение. Освен да вдъхне живот, то ще предаде усещане за стил и комфорт във всяко едно помещение и пространство. Нима има по-естетически красив начин да вкараш индора вътре? А и идва пролет, време за промяна, нов живот, а защо не и за нов акцент, който да взриви клишето и да промени сетивата ти, когато мислиш за интериор. Вдъхнови се от следващите дизайнерски решения, докосни се до нови висини, поне с размера на палмово дърво, и се остави на зелената мекота да те обгърне у дома.

Дървени греди и таван и зелени клони, които сякаш се канят да стигнат небето – перфектно съобразеният интериор. Нюансите на сметана и натурални дървени облицовки в този дневна, в комбинация със зелените растения, помагат да се акцентират върху естествената дневна светлина, която навлиза през в помещението през оберлихта в центъра.

 

Дървото върви и с метал. А в случая - металните интериорни детайли, в комбинация с разчупеното светло пространство и зелено растение, дават стенопис ефект и усещането за лазещи пипала от пода към капандурата.

 

В този закрит салон за хранене дървото разчупва цветово неутралното обзавеждане и интериор. Но взривяващият сетивата ефект идва от пропорциите на растението. Леко обрасло, докосващо тавана с неравни клонки, именно този акцент придава топлота в иначе хладното и минимизирано пространство.

 

Зеленината добавя цвят и живот дори в индустриалните пространства и служи като идеален акцент за бетонни подове и дървени греди. Височината на дървото привлича окото нагоре, за да покаже архитектурните линии на високите тавани.

 

Облицовка на стени с високи дървета създава спокоен стъклен ефект. Тези зелени обрасли по стените клони, в комбинация със зелените плочки и флорално скулптурирани листа на полилеите, създават магичното усещане, че обядваш на открито.

 

Входната светлина в комбинацията с дървото  внася усещане за светло и топло пространство и улеснява прехода отвън навътре.

 

Едно дърво на закрито може да раздели пространството в дома безапелационно и категорично, без да е агресивно. В тази стая дървото просто докосва тавана, а височината му разбива негласно помещението на трапезарията и кът за сядане по един елегантен и изтънчен начин.

 

Ддърво в случая създава съпоставка между естествените земни вибрации с тези на модерните метални и стъклени такива. Изменението на мащаба създава перфектен баланс между дървото и огледалото, поставяйки акцент и на малките декоративни растения и предмети по рафтовете.

 

Зеленината е шик допълнение към нюансите на хладно сивото. Това гигантско дърво притежава своя собствена луксозна текстури, която разчупва смело студеното сиво и пухкаво бялото.

 

Промените във всяко едно отношение, дори когато става дума за интериор и екстериор, трябва да се правят съобразявайки се с личния стил и усещане за комфорт. Ето защо дали ще избереш кактус, палмово дърво или източно азиатско дърво за някое от помещенията в дома ти – зависи само от теб!

 

За да се създадеш илюзията за голямо дърво с по-малко алетернативно, постави го като акцент върху маса със средна височина. Заобиколено от еклектичен интериор, тази палма достига гредите на тавана именно с тази хитрина.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 20 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.