Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

NYFW: Дефилето на Marc Jacobs, есен/зима 2016-17

Каквото и да се каже за дефилето на Марк Джейкъбс през изминалата вече седмица на модата в Ню Йорк, все няма да е достатъчно. Затова и разчитаме на кадрите да доразкажат неизказаното...

All fashion преди 8 години

Каквото и да се каже за дефилето на Марк Джейкъбс през изминалата вече седмица на модата в Ню Йорк, все няма да е достатъчно. Затова и разчитаме на кадрите да доразкажат неизказаното.

По наше мнение това е най-силната колекция от първата от 4-те модни столици. Но, предполагаме, не сме единствените, които имаха съмнение как точно ще се случи промяната в Marc Jacobs след неочакваното затваряне на Marc by Marc Jacobs и разширяването на ценовата граница в линията. С тези мисли в главата, подозирахме, че Джейкъбс може да залитне от правия път, съпътстващ го вече много години, но, за щастие, реалността съвсем не е такава.

И страстта, и талантът, и чувството за себеусещане и отговорност са все така водещи в дизайнера. С огромните си палта, пуловери, бродерии и поли от винил, той показва, че има защо да се отдава такова голямо значение на думата мода. Екстравагантността му няма край, а на това дефиле, тя е мрачна, но със сладникав подтон. Очите и устните на моделите са в черно, а дрехите - oversized, нескромни, странни и преливащи в туид, коприна, кожа с косъм и всякакви на вид декорации. Ако трябва по-точно да уточним внушението, то ще да е със смесица от викториански референции, готика, модерното "лошо момиче" и съвсем леко заложена сладникавост, която да омекоти и ботите с невероятно огромни платформи, и гарвановите пера. Като допълнителен акцент, ако може изобщо да се изразим така, имайки предвид уникалността на всеки един елемент от колекцията, е Лейди Гага, която дефилира редом с останалите модели.

Неспособни да останем безразлични към събитието, харесваме какво казва самият дизайнер за последните си творения лаконично и с малко ирония: "Имам предвид, че това е просто мода. Просто мода. Нещата, в които има страст."

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.