Следва

3+3 въпроса към едно градско момче: Момчил Шишков

Добрият малък бизнес: Пристрастяващо прекрасно изкуство за всеки ден с Art.E!

Бизнесът е изкуство. Изкуството да създадеш от нищо нещо, да дадеш образ и физическа измеримост на идеите и мечтите си...

All About Life преди 8 години

Бизнесът е изкуство. Изкуството да създадеш от нищо нещо, да дадеш образ и физическа измеримост на идеите и мечтите си. Да повярваш и да се осмелиш да ги реализираш, защото това е най-трудната граница, която трябва да преминеш. Изкуството да овладееш времето, нагласата към себе си, способностите си и света, и да споделиш таланта си с хората наоколо. В основата на всяко изкуство, както и на всеки бизнес, стои страстта - към нещо, което те вдъхновява, нещо, което би правил с кеф, заради пълнотата, която ти дава, дори никой друг да не го оценява. Но хората рано или късно го оценяват, защото онова, което е направено със страст, винаги намира своите почитатели. Винаги верни и винаги много!

Няма друг малък или голям бизнес, за който да е по-вярно твърдението, че се слива изцяло с изкуството, че двете са станали абсолютно цяло. Art.E е бизкуството (бел. ред. Бизнес+Изкуство), с което ще ви запознаем в следващите редове. Създават го Иван и Стойко - дългогодишни приятели, които преди близо 5 години се впускат в това невероятно пристрастяващо приключение. Те виждат изкуството по много различни начини - “изкуството като терапия, изкуството като красота, изкуството като подражаване на живота, но и загледано в други хоризонти...”. А за Art.E казват “Пристрастяващо. Само така можем да опишем заниманието си, а изделията, които предлагаме, със сигурност са в състояние да провокират интереса на нашите клиенти”.

За това, което правят, ни разказват те: “Изработваме порцеланови изделия, които могат да бъдат чудесни нетрадиционни подаръци, далеч от клишето, в търсене на нови форми и провокации. Помислили сме за всички – създаваме чаши, нежни и декорирани за фини дами, но и артикули, дръзки и нестандартни, с дизайн, подходящ за мъжете или стилово маркирани подаръци за индивидуалисти.”

И действително разнообразието и оригиналността на дизайните им са меко казано впечатляващи. Всеки един предмет носи свой уникален чар и ни намигва с остроумния си замисъл, така че да ни накара да се усмихнем за момент и да му намигнем в отговор, че сме разбрали небрежния намек. И никога не спират да изненадват клиентите и феновете си с нови визии и модели.

“Смятаме за грешна практиката да извадиш един печеливш продукт на пазара и да спреш, защото той е търсен. Непрекъснато бягаме от посредственото. Непрекъснато бягайте от посредственото. ”

Често срещано е мнението, че ръчно изработените изделия са прекалено скъпи. Всъщност тяхната стойност е висока, а цената за нея - абсолютно честна. Като помислим реално за вложените в един такъв продукт ресурси - качествени материали, страст, време, вдъхновение, понякога разочарование. Но последното винаги остава за този, който го прави с ръцете и сърцето си, а на клиентите той подарява само хубавата част - внимание и частица от вдъхновението си. 

Изделията на Art.E се изработват от порцелан, като Иван и Стойко непрекъснато експериментират с различни материали от водещи компании в Европа и не само. Лесно се забелязва, че чашите са сред най-разработените им изделия, но наред с тях те изработват и керамични плочки, бижута и други артикули.

“Без значение дали търсите подарък за човек, който ви е легнал на сърцето, или искате да оборудвате семейното огнище с нещо ново и нетрадиционно, ние сме насреща, за да осъществим бягството ви от монотонното. Щастливи сме, че сме част от хората, които се борят и възпитават един различен вкус на хората в България.”

Ние вече сме им най-големите фенове и смятаме да обзаведем офиса с няколко от тези уникални артистични порцеланови чаши. Разгледайте страхотните дизайни на facebook-страницата им и разчупете и вие ежедневието си с по една!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 21 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.