Следва

Неостаряваща Кристи Търлингтън за новото раждане на John Galliano

Just Like "Пепеляшка". Или как да се облечем като във филма

Дни преди Оскарите, най-звездното, модно и въобще грандиозно кино събитие на годината, освен да предполагаме...

Shopping преди 8 години

Дни преди Оскарите, най-звездното, модно и въобще грандиозно кино събитие на годината, освен да предполагаме кой какво ще облече на червения килим, посвещаваме енергия и труд на една чисто фешън категорията - костюмите, онази много важна част от образите, която ги прави вечни в паметта на времето.

Най-новата версия на вечната "Пепеляшка" обещава да е много добра. Това се чува от режисьора Кенет Брана и високите оценки на филмовите критици. Главните роли заемат Лили Джеймс, Кейт Бланшет и Ричард Мадън, а костюмите, от които ние отново сме силно заинтересовани, са дело на Санди Паул. Да, същата Санди, която бясно твори и в един друг филм "Керъл".

За костюмите и вдъхновението дизайнерката разказва, че се е стремяла към естетиката на 40-те и 50-те години на миналия век. За самата Пепеляшка и най-важния елемент - Роклята, идваща като точния подарък в точното време от нейната кръстница, Паул избира обемна пола с десетки пластове от най-фината коприна в различни тонове от светлосиньо, тюркоаз и лавандула. За преживяването самата Лили Джеймс споделя: "Когато за първи път я облякох, се почувствах едновременно могъща и изплашена".

А иконичната кристална пантофка е изработена за филма в колаборация със Swarovski, базирана на модел от 1890 г., на който Паул попада в музей в Нортхемптън.



Нашата интерпретация за модерната градка Пепеляшка разглеждаме в галерията горе, а тук си припомняме експериментите, които направихме с "Керъл" и "Момичето от Дания".
 

More Shopping