Следва

Онлайн зареждане: Бомбър якето и всичко, което най му приляга от пролетния гардероб

LFW: Глем рокът с гумени ботуши на Кристофър Бейли за Burberry есен/зима 2016

LFW: Глам рокът с гумени ботуши на Кристофър Бейли

All fashion преди 8 години

Новата есенно-зимна колекция на Кристофър Бейли за Burberry е съвкупност от всичко, което той харесва - шикозни милитъри кройки, сестрите Митфорд (прочутите аристократки, чиито лайфстайл и начин на обличане стават популярни сред британците кто твърде ексценрични в едни от най-тежките години на 20-ти век, а именно в периода преди и след Втората световна война), и още малко от любимото изкуство на дизайнера. А самият Бейли казва за колекцията, че е: "Глем рок с гумени ботуши."

Очаквано за Burberry, връхните дрехи са силно застъпени - преобладаващо са милитъри палта, но се забелязват още кожени цветни тренчове, парки, oversized шиърлинг якета, както и уютни палта с наподобяващ одеяло принт. Под всички тези забележителни модели се забелязват мини и миди рокли в разнообразни силуети.

Някои идват с плисирани поли, други с прави кройки, а трети свободно падащи по тялото и деликатно олицетворяващи бохемския дух на Блумсбъри. Цветовете и материите също допринасят за приятно хаотичното настроение на колекцията - питонът е силно застъпен като мотив, ламе и лурекс са щедро поръсени по дрехите, а флоралните принтове в силни цветове са преувеличени. В палитрата се побират: жълто, червено, зелено, синьо, черно, сребристо, лилаво, керемида и каки, често в калър блок мотив.
 

More All fashion