Следва

Риана въртя дупе пред Дрейк

Говори ми за ЛЮБОВ: Ралица Стоянова

Говорим за любов! 
Поводът - този тематично любовен месец...

Други преди 8 години

Говорим за любов! 
Поводът - този тематично любовен месец. 
Необходимостта да го правим - винаги.
Посланието - всемирно. Просто LOVE, защото когато има LOVE, всичко изглежда просто. Дали?!

В новия специален проект ViewSofia нe разсъждава по темата, а оставя 32-ма предварително избрани от екипа ни лица да говорят. За Любов, естествено. И да я рекламират, както заслужава! С едно голямо LOVE на гърдите си.

16 жени и 16 мъже, някои с известни занимания, други с не по-малко интересни професии, ще говорят в любовен блиц за усещането, за емоциите, за радостта, за тъгата, за всичко, което любовта прави с тях, с другите, със света изобщо.

От 4-ти до 26 февруари, всеки ден, като Ин и Ян, като двете половини на едно цяло, но напълно случайно избрани в двойка, ще говорят за любов 1 мъж и 1 жена в една спираща дъха, уникална любовна поредица.





Специалният проект на ViewSofia Говори ми за ЛЮБОВ стана възможен, благодрение на безценната подкрепа на Ballantines и Olympus.

Днес ни говори за ЛЮБОВ ... Ралица Стоянова.

Много талантливата Ралица е част от писателския кръг Stay True, представят я като "журналист, копирайтър и блондинка". И още, за нея четем: "Има опит с писането на икономически анализи, статии за чистене на петна от кетчуп по килима, къси разкази и проектороман, с който стигна до финалите на литературното реалити „Ръкописът“. Колекционира забавни реплики и ситуации от софийските барове, затова внимавайте какви ги говорите, докато си пиете уискито с нея." Без да внимава какво говори, пред нас Ралица си каза всичко и дори ни написа красив финал: 

Най-красивите любовни думи се раждат...., когато съм тъжна.

Пиша любовни писма на... високи мъже.

Любовната ми поезия/проза е посвещавам... пак на тях.

Най-истинското ми вдъхновение, докато пиша, е.... последно ме вдъхнови една забавна нощ с танци и питиета. Прозаично, но факт.

Оставам верен на стила си / Stay True/ .... за обувки – високи, за рокли – къси, за текстове – кратки. Всичко друго търпи промяна.

Пиша най-вече, когато съм влюбен/а.... нещастно, несподелено, невъзможно. Уви, „не"-то е движеща сила. Крайните срокове също стимулират.

Като малка, често си мислех, че Любовта... е белите рози, които баща ми носи на майка ми.

А сега като по-голям... е, когато заспя с дрехите, а гаджето ми ме завие.

За пръв път я срещнах ... лятната ваканция между 10-и и 11-и клас.

И веднага я познах... по прасковите, които ми носеше момчето. От градината на баба му. Най-вкусните праскови.

Някой ми каза... "Любовта съществува само няколко мига. След това се разпилява в невъзможността да промениш хода на нечий живот." (Думите на Маргьорит Дюрас са последното впечатляващо нещо, което някой „ми каза" за любовта.)

И все пак аз... се надявам любовта да променя посоките ни. И да вирее сред бита.

Като се влюбя, съм... неспала, неяла, нетърпелива, щастлива.

Обичам да казвам „обичам те"… Май не го казвам често. От свян ли, от страх да не „изхабя" думите ли...

Последно го казах... на моето момче.

За щастие, го чух... от него.

Любовта е магия, а сексът... е сливане, умиране, възкръсване... или бягане от самотата. Зависи дали е замесено обичане или не.

Между бутилка от любимото питие и само глътка любов избирам... глътката, ама после ще взема и бутилката. Ако любовта ще бъде само глътка, ще ми трябва бутилка с нещо за пиене след нея.

Казвам „сбогом"... май не казвам. За добро или лошо, не затръшвам врати.

Ако мога да опиша Любовта, тя ще звучи така... Вплетени тела. Джинове по залез. Мъжка тениска върху женски гърди. Цигари до пресищане. Целувки без насищане. Нощи вместо дни. Снощни дни. Юли среща август.



Грим: Александра Рамирез

Към любовния блиц с Христо Велчев>>





За специалния проект "Говори ми за любов" ViewSofia
 благодари за подкрепата на Ballantines и Olympusна красивата професионална намеса на Dior Cosmetics и Салони Vogue Vision Митко Дамов. Благодарим от сърце и на СКЛАДА и на cosmos coworking camp, които бяха повече от любезни домакини. Благодарим!

Говори ми за ЛЮБОВ - всички от поредицата>>

More Други