Следва

„Катя Паскалева – последната роля” стартира поредица, посветена на вечните български филми

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Оставаме си верни на традицията в четвъртъчната сутрин да хвърлим по едно око на всичко, дошло право от Холивуд и настанило се и по нашите големи екрани...

Movies & TV преди 8 години

Оставаме си верни на традицията в четвъртъчната сутрин да хвърлим по едно око на всичко, дошло право от Холивуд и настанило се и по нашите големи екрани. С две думи киното отново ни зове с не по-малко примамливи заглавия и в края на тази седмица.

Петъкът ще ни е весел, ако отделим малко следработно време за релакс в салона, особено когато в листа присъства нещо, с поверена главна роля на британския комик Саша Коен. Споменатото име е достатъчна предпоставка да зачетем или изгледаме трейлъра на Grimsby и да съобщим на всички незнаещи за предстоящата премиера.

А на какво още можем да се спрем? Няколко цъка по-надолу и 30-ина минути време ни дават отговора: 

"Агент полуинтелигент" ("Grimsby")

Актьорите: Габури Садибе, Скот Адкинс, Пенелопе Крус, Айла Фишер, Анабел Уолис, Джони Вегас, Йън Макшейн, Марк Стронг, Ребел Уилсън, Саша Барън Коен

Режисьорът: Луи Летрие

Сюжетът: Номинираният за Оскар и носител на Златен глобус Саша Барън Коен (създател на Борат, Бруно и Али Джи), се завръща на големия екран с нов герой: Ноби Бътчър, вечно безработен и обичащ да се забавлява футболен фен, който е принуден да спаси света.

Ноби има всичко, за което един мъж от Гримсби може да мечтае - 9 деца и приятелка, която обича повече от всичко (Ребел Уилсън). Само един елемент липсва в живота му: братчето му Себастиан (Марк Стронг), с когото са ги разделили като малки. След 28 години търсене Ноби най-накрая е по следите на брат си в Лондон, без да знае, че сега Себастиан е най-смъртоносният агент на MI6. След катастрофална среща, в която Ноби без да иска проваля мисията и разрушава живота на брат си, двамата са принудени да бягат и разкриват заговор за унищожението на света. За да спаси човечеството и брат си, Ноби ще трябва да се впусне в международна мисия и да приеме пълна промяна от миловиден идиот в изтънчен таен агент.

Премиерата: 26 февруари (България)

"Боговете на Египет" ("Gods of Egypt")

Актьорите: Брентън Туейтс, Брайън Браун, Ема Буут, Чадуик Боусман, Елоди Юнг, Кортни Итън, Руфъс Сюъл, Аби Лий, Брус Спенс, Джефри Ръш, Николай Костер-Валдау, Джерард Бътлър, Рейчъл Блейк

Режисьорът: Алекс Пройас

Сюжетът: Оцеляването на човечеството е поставено на карта в това зрелищно и вдъхновено от египетската митология екшън-приключение. За щастие, неочаквано се появява млад смъртен на име Бек (Брентън Туейтс), който поема на вълнуващо пътешествие, за да спаси света и голямата си любов.

За да успее, той трябва да привлече на своя страна могъщия бог Хор (Николай Костер-Валдау), с чиято помощ да надвие безмилостния бог на мрака Сет (Джерард Бътлър), узурпирал трона на Египет и превърнал някога мирната и просперираща империя в царство на хаоса и конфликтите. След като епичната им борба срещу Сет и поддръжниците му ги отвежда в отвъдното, Бек и Хор са принудени да преодолеят немислими препятствия, подлагащи на изпитание смелостта, готовността им за саможертва и волята им за победа в неизбежната последна битка...

Премиерата: 26 февруари (България)

"Събирач на трупове" ("Corpse Collector")

Акьорите: Михаил Билалов, Теодора Духовникова, Лидия Инджова, Стефан Щерев, Стоян Радев

Режисьорът: Димитър Димитров

Сюжетът: Филмът разказва за Ицо (Стоян Радев), който работи в специална линейка наречена „трупарка“. Неговата работа: да събира телата на наскоро починали и да ги кара в моргата. Негови „клиенти“ са всички жертви на убийства, самоубийства или бездомни хора, умрели поради неблагоприятните условия на живот. Ицо се сблъсква със суровата смърт всеки ден в компанията на неговия колега – шофьорът „Авера“ (Стефан Щерев).

Авера и Мими (Лидия Инджова) – хубава и мила служителка в моргата, са единствените приятели на Ицо, който харесва жени, които го измъчват. Точно като Катя (Теодора Духовникова) – много привлекателна жена на неговите години. Тя има 14-годишен син, Марио, от предишна връзка. Ицо се сприятелява с момчето и се влюбва отчаяно в Катя – не само заради красотата й, но и заради мистериозната й личност. Катя е любовница на мафиотски бос – Роко (Михаил Билалов), безмилостен убиец, превърнал се в политик.

Премиерата: 26 февруари (България)

"Изкуството да пееш фалшиво" ("Marguerite")

Актьорите: Катрин Фро, Криста Тере, Андре Маркон, Мишел Фо, Обер Фенуй, Силвен Дюед

Режисьорът: Ксавие Джаноли

Сюжетът: 1921 г., в началото на двайсетте години. Не далеч от Париж в замъка на Маргьорит Дюмон има парти. Както всяка година, нейният кръг от любители на музиката се събира там около една велика кауза. Никой не знае много за тази жена, освен че тя е богата, и че целият й живот е посветен на нейната страст: музиката. Маргьорит пее.

Тя пее от сърце, но тя пее ужасно фалшиво. Подобно на Бианка Кастафиоре, Маргьорит живее със страстта си в собствения си балон, а лицемерната публика идва, за да се посмее. Всички я аплодират и се отнасят с Маргьорит така, сякаш тя е дива, и тя вярва че е.

Когато един млад, провокативен журналист решава да напише статия за най-новото й изпълнение, Маргьорит започва да вярва още повече в таланта си. Това й дава куража да си мисли, че тя трябва да следва мечтата си.

Комичната ситуация се усложнява, когато въпреки нежеланието на съпруга си, но подкрепена от иконома си, тя си наема учител, за да се подготви за рецитал пред истинска публика...

Премиерата: 26 февруари (България)

More Movies & TV