Следва

Неповторимата Синди на 50! 50 кадъра красота и сексапил. От 80-те до днес

LFW: Дефилето на Erdem, есен/зима 2016-17

Есенно-зимната колекция 2016 на британския бранд Erdem представлява съвкупност от исторически препратки и...

All fashion преди 8 години

Есенно-зимната колекция 2016 на британския бранд Erdem представлява съвкупност от исторически препратки и по-точно викторианската епоха, както и малко стар холивудски блясък. Пред медиите, креативният директор споделя, че при създаването на дрехите в главата му са се въртeли образите на момичета от 20-те, 30-те и 40-те години на миналия век в преследването на кино кариера, в която по-скоро няма да успеят. "Отминало величие", споделя още Ердем Моралиоглу. Това се вижда и по самите дизайни - рокли с паднала талия ала 20-те, свободните силуети от 30-те и костюмите от 40-те в пепит.

Дължините варират между миди и макси в коприна, кадифе, пайети и дантела. Като, нетипично за Erdem, този път костюмите са силно застъпени с дължина над глезена, заоблени рамене и много флорални декорации. Гамата е предимно мрачна - черно, сиво, бордо, тъмносиньо и тъмнозелено, като за свежест се промъкват сребристо и кремаво. Женствените силуети се лутат между мрак и съблазняваща невинност, украсени с много къдри и, разбира се, множество разнообразни флорални мотиви.


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.