Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 29.2 – 6.3

Дизайн за вдъхновение: Нейно величество МАЛКАТА БАНЯ!

Дизайн за вдъхновение: Нейно величество МАЛКАТА БАНЯ!

All About Life преди 8 години

Това че пространството в банята е малко не означава, че не можеш да развихриш въображението си и да създадеш един стилен кът фантазия, в който да намираш убежище и да релаксираш. Всъщност, предизвикателството „малко пространство“ провокира креативността, а резултатът е уникален и ефектен. Ето нашата селекция на 2016 г. за small-space тренд за нейно величество банята!

Изчистено и шестоъгълно

Тези шестоъгълни плочки мозайка, които минават през пода и стените, по фин начин създават уникален дизайн в малкото помещение. Формата оптично увеличават пространството, включително и тази на изчистения и опростен рафт и правоъгълната тясна мивка. Ретро и месинг елементите пък създават усещането за модерна естетика.

 Маса в банята

Ако пространствено си ограничен и наистина няма никакво място за стенни шкафове или рафтове, помисли за стилна малка масичка в банята. Без значение дали ще е в марокански стил или с азиатски полъх – всичко, което пасва на личния ти стил и усещане за уют, би внесло практична и елегантна нотка в банята.

Микс и еклектика

Кой каза, че плочките на стената трябва да съвпадат с тези на пода?! Дори малкото пространство в банята може да включи няколко различни елемента наведнъж и това да носи усещане за шик и еклектика.

модерен VS. традиционен дизайн

Вкарай в синхрон модерните с традиционните елементи, за да се създадеш наистина богат и колоритен интериор в баня.

The Rolling Stones Style

Ако винаги си искал да имаш черна баня в стил Ролинг Стоунс, сега е твоят шанс. Малката баня е чудесно място да вкараш мастилен оттенък на интериора и да изведеш като акцент абаносовите мивка, казанче и килим, примерно. Овен различен, този интериор носи усещане за стил!

И нека бъде светлина!

Ако баня разполага с достъп до естествена светлина – възползвай се от нея! Постарай се да изведеш интериора на цялото пространство около светлите зони. Вана до прозореца – разбира се, кой не би искал да се излегне в нея с книжка в ръка!?

Големите акценти в малката баня

Малкото пространство може да побере масичка, кошница за списания, няколко осветителни тела, огромно огледало и пак да не се чувстваш, че се задушаваш. Напротив – този криейтив дизайн е доказателство.

Разтичащ се интериор

Ако обичаш тапети и мрамор - силно препоръчваме да комбинираш двете и да извадиш като акцент стените в малката си баня с мрамор или ефектна разтичаща се декорация. Дизайнът става поразително стилен и галещ окото.

Дързък ефект

Пространството в малката баня на пръв поглед може и да изглежда като непрентенциозно, но колкото по-смело и дръзко е решението относно интериора, толкова по-добре! Експериментирай – мрамор и тапети в златисто райе, имитиращи пердета в случая, са доказателство, че размерът, за разлика от размаха на въображението, нямат значение.

Експлозия от щури дейтали

Това е твоята стая, в която да се развихриш и в която не трябва да поставиш интериорни граници. Идеята е - отваряш вратата и на лицето ти грейва усмивка. Декорирай смело със закачка и не вземай нещата на сериозно – просто се освободи и вкарай флора и фауна елементи, цветове, а защо не и ваза с цветя?

Холивудски блясък, моля

Ако наистина искаш да направиш нещо дръзко с банята, вкарай малко повече Hollywood Hills блясък - полилей с ретро-елементи и огледални мини-плочки в дизайна са едно добро начало, не мислиш ли?

Плочки до небето

Ако трябва да разчупиш пространството в малката баня, помисли за поръчкова душ кабината. Тази шикозна стъклоразделителна секция създава усещането и илюзията за по-голямо пространство. В комбинация с ярки плочки до тавана, които, освен че изглеждат добре, създават инфинити ефект и веднага отварят пространството.

Рерто шик

Ако яркият и смел интериор не е в твой стил, тази лек и обран монохромен външен вид на банята ще ти допадне. Малки метро плочки и железни елементи при обзавеждането, с промишлен акцент, са доста шик.

Топлина с дървесен акцент

Ако спокойствието е това, което търсиш в банята, то трябва да вкараш повече светлина в интериора – дори и да нямаш излаз на прозорец, то белите индустриални плочки и шкафове ще създадат усещането за топло и светло пространство. Вкарай и илюзията за дърво – имитация на паркет или мрамор в дървесни нюанси и ансамбъл биха стояли невероятно стилно и чисто.

Черно и бяло

Ако има изпитана и тествана формула за стил, то тя е концепцията черно и бяло! Всички черно бели акценти в интериора са добре дошли и в малката баня.

More All About Life