Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 29 февруари - 6 март

Ето я прочувствената реч на Лео на Оскарите

Ето я прочувствената реч на Лео на Оскарите

People of art преди 8 години

Първият „Оскар“ на Леонардо ДиКаприо е вече факт! Актьорът се пребори за най-престижната награда в гилдията – за най-добра мъжка роля, достойно, а речта му вдигна на крака цялата зала.
„За да заснемем "Завръщането" отидохме толкова на юг, само за да намерим сняг... Промяната в климата е реалност! Случва се точно сега! Това е най-голямата заплаха. Нужно е да работим заедно за промяната. Трябва да подкрепяме световните лидери, които говорят за цялото човечество, милиардите хора по света, които ще имат най-голяма полза от промяна. Трябва да се борим за децата на нашите деца, срещу лакомията на някои политици. Благодаря на всички за тази страхотна награда, нека не приемаме света за даденост. Не приемам и наградата си тази вечер за даденост“, категоричен бе Лео в нощта на Оскарите.
Речта му предизвика бурни аплодисменти, но и сълзи от вълнение в много от събралите се звезди в „Долби Тиътър”. Сред най-развълнуваните бе дългогодишната приятелка и екранна партньорка на ДиКаприо – Кейт Уинслет.

Ето го и пълния списък с победителите в нощта на Оскарите 2016 г.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра