Следва

Put A Ring On It

Б като Библия, Б като Блог: Все по-добра, все по-вдъхновена!

Кой е казал, че само по Нова година се поставят нови начала и се правят равносметки?!  

All fashion преди 8 години

Кой е казал, че само по Нова година се поставят нови начала и се правят равносметки?!
Пролетните месеци долетяха и ние, окрилени от вдъхновението, което носи този свеж сезон, започнахме да мислим за промени… Навсякъде!

От гардероба и обувките до начина на живот, грижата за себе си и приключенията, за които трябва винаги да оставяш специално местенце там някъде в натоварения си график. Защото вярваш или не, внасянето на нещо ново, макар и съвсем мъничко, може да е големият старт към тези прекрасни, ама толкова прекрасни неща!

Готова за Париж

С очите на фешън хора, които се вълнуват от това какво има в умовете и гардеробите на другите фешън хора, надничаме в избора на сладката Джули, който включва целия й куфар до Париж за настоящата Седмица на модата. Черно-бял и премислен, багажът до вечния град е точно подбран за мартенски изненади - луксозен кец и олекотен тренч за по-топлите настроения на месеца и вълнен каскет, плетено beanie, кашмир и кожена наметка за по-хладните изненади.

И разбира се, когато си в Париж... носиш френски марки, а те са - Saint Laurent, Isabel Marant, Margiela, Chanel, които са чудесни и не така претенциозни в компанията на по-масовите Topshop и Frame Denim.



От ляво на дясно:

Кецове SAINT LAURENT
Колие ISABEL MARANT
Шапка ISABEL MARANT
Златни обеци MELISSA JOY MANNING
Поло FRAME DENIM
Книга HOW TO BE PARISIAN WHEREVER YOU ARE
Наметало TOPSHOP
Пръстени MAISON MARGIELA
Черен лак BUTTER LONDON
Сутиен COSABELLA
Чанта 3.1 PHILLIP LIM
Аксесоар за коса J.CREW
Тренчкот SCANLAN THEODORE
Балсам за ръце AESOP
beanie EUGENIA KIM
Калъф за възглавница SLIP
Балсам за устни LA MER
CHANEL ‘coco mademoiselle’ eau de parfum
Блестящи чорапи TOPSHOP
Мини белжник BAN.DO
Очила KAREN WALKER
Слушалки FRENDS

А вдъхновението - то идва от необикновени места. В случая, за този мартенски Париж, е почерпано от мразовития, но все така прекрасен Ню Йорк, ето и ансамблите, които пораждат фантазиите на Джули: 











sincerelyjules.com

Черно за всеки случай. И никога не е достатъчно!

Колко черни обувки са досатъчни на рафта в гардероба? Отговорът на въпроса е: колкото повече, толкова повече. Младата авторка на heritage-mode има по един чифт за всеки отделен случай, настроение, ансамбъл. Защото, макар и очаквано, макар и безрисково, черното никога не може да бъде банално, няма сила, която да го извади от списъка на вечните, а не може и да омръзне. Елегантност е другата му дума, а тя идва от вълшебната способност на този цвят да бъде едновремнно и тъжен, и тържествен, и лежерен, и много строг.

Цели 6 са бройките на heritage-mode, а ето и кой с какво предназначение е, описано много подробно от самата нея. Всички са от хубава естетствена кожа, много важен фактор в избора на перфектната градска обувка, А тя, оказва се, никога не е само една:



По ред ана публикуване:
1. Боти до глезена за basic дните.
2. Clarks. Идеалните приятели на джинсите, кожения легингс и кожената пола.
3. Fred de la Bretoniere. Мъжкият. Чудесен във всякакви ансамбли, особено такива с много официален панталон.
4. Ботите Acne - 12-см ток, върху който може да се ходи цял ден без никакви усилия. За Acne няма нужда от конкретна причина да ги имаш, но все пак - чудесна кожа, любим модел, обожаван бранд.
5. Мокасини Topshop - за топлите дни и късите разкроени рокли, и за бойфренд денима, естествено.
6. Deena & Ozzy челси боти от велур - за готиния топ в комбинация с якето и полата.

А то преброи ли твоите обувки?















heritage-mode.com


Толкова много власт в една (НЕ)обикновена бяла риза!


Бяла. Обикновена. Но с НЕ отпред. Защото точно бяла, съвсем класическа и с нищо нестандартна, задължително овърсайз, тази риза може много повече, отколкото смятаме, че може. Доказателството е тук, в този разкошен пост, където въпросната специална дреха е почти неузнаваема, ако я поръсена с въображението на един разбиращ от мода човек. Просто така, с две движения - разголваш рамо и после завързваш на кръста, получаваш всичко, от което имаш нужда за един секси, стилен петък, например. Или понеделник, защо не!

modedamour.com














Готова за работа след 5, 4, 3...

Животът е забързан, графикът не чака. Все си на косъм да закъснееш за работа, защото си се успала с час, а нямаш време да се погрижиш за себе си и да се приведеш във вид. Ужас! Но не живей в заблудата, че решението за тази малка „катастрофа“ се губи някъде по пътя на забързания ти живот. harperandharley ни научи, че ако се фокусираме само върху по-важните неща, нямаме нужда от повече от пет минути, за да изглеждаме страхотно. Не вярваш ли? Увери се сама, следвайки единствено тези четири стъпки!

Започни с базата на лицето. Под база нямаме предвид нищо специално – измий го, сложи от овлажняващия си крем, после нанеси своя фон дьо тен. Ако използваш хайлайт, можеш да използваш малко и от него.


Веждите са рамките на твоите очи и техният идеален вид е половината свършена работа. Най-бързият и лесен начин да изглеждат идеално и подредено е да използваш гел за вежди (tinted brow gel), който ги оформя и запълва, като стои изключително естествено. Ако нямаш под ръка този козметичен продукт, вземи някоя от спиралите ти с по-лека текстура.


Нанеси малко контур на скулите си (Estée Lauder’s New Dimension Shape + Sculpt Face Kit прави чудеса). Ако не си падаш по подобен тип макияж, просто сложи лек руж, който веднага ще направи вида ти по-свеж.


Най-добрата ни приятелка – спиралата. Тя обикновено се нанася накрая, но мястото й тази класация изобщо не е в края. Подходящата спирала има „уменията“ веднага да отвори очите ти, а върху клепачите дори няма нужда да нанасяш грим и... Така де, петте минути взеха да се изчерпват, а спиралата ще те спаси от излишните подробности като очна линия, сенки и дори от молив.


Корал на бяло!

Започнахме с това и го оставихме за накрая, като живописен завършек на нашето „събуждане“ за невероятните неща, които означават много. Приключенията, пътуванията – няма нищо по-обогатяващо и вълнуващо от тях. Прекрасните гледки, които открихме в angelicablick.se, ни накараха да се прехласнем и да преоткрием приключенското в себе си.





More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.