Следва

MFW: Дефилето на Prada есен/зима 2016

MFW: Дефилето на Gucci есен/зима 2016-17

Gucci есен/зима 2016

 

All fashion преди 8 години

В интервю след дефилето есен/зима 2016 Алесандро Микеле описва последната си колекция като многопластова и всеобхватна - стрийт стайл, Ренесанс, 70-те и малко от 80-те, "някои от най-любимите ми неща. Обичам да комбинирам множество референции в различен език." А за муза, дизайнерът посочва Катерина де Медичи.

Станалият вече разпознаваем през последната една година почерк на Микеле, отново е тук, но за есен/зима 2016 има леки изменения - силуетите са опростени и по-строги, което работи добре за колекцията, помагайки на дрехите да изпъкнат самостоятелно, а не да бъдат възприемани единствено като част от сложния стайлинг. На декорацията, по подразбиране, е обърнато силно внимание - многоцветни мотиви, плисета, бродерии и кожа с косъм, разположени по красиво скроени костюми и тежки вечерни рокли, но винаги по интересен начин. Например двойка птици или черна пантера, разположени в горната част на иначе нежната пастелна дълга рокля, както и още змии и тигри по гърба на пухкавото палто с косъм. Въпреки че моделите са сравнително опростени, запазената специфика на Микеле не отива никъде - прави копринени рокли с 7/8 ръкав, бродерии със змии, червени наметала, бейзбол якета, както и невъзможно високите обувки с каишка около глезена.

След огромната и надяваме се, скоро отшумяваща еуфория покрай новия креативен директор на Gucci, Микеле трябва да поеме нова посока в дизайните си. Съгласяваме се, шумът около него е оправдан, но специфичният му маниер вероятно скоро ще омръзне. Промяната е нужна, а това опростяване в последната му колекция, изглежда като правилния ход за издигане в модната стълбичка. Стискаме палци талантът на Микеле да се задържи и оцени подобаващо, а не да се сгромоляса със силата, с която и дойде първоначално.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.