Следва

Как бохемите поддържат добра фигура?

Добрият малък бизнес: Свежи, цветни, вкусни и с любов във Фабрика Дъга!

Екип. Това е дума, в която се събират много и все позитивни значения. Група от хора, които имат общи интереси и мечти и работят заедно за...

All About Life преди 8 години

Екип. Това е дума, в която се събират много и все позитивни значения. Група от хора, които имат общи интереси и мечти и работят заедно за тяхното постигане. Група от хора, които общуват всеки ден и прекарват поне 1/3 от деня си заедно. Екипът е още група приятели - двама, трима или повече. Екипът е духът на една организация, независимо с какво се занимава тя. Това са хора, които се срещат, допадат си взаимно и си помагат по пътя към общата цел. Екипът е ядрото на всеки бизнес, малък или голям. Екипът е този, който мисли заедно, действа заедно, създава заедно и се радва на успехите си заедно. А екипът на Фабрика ДЪГА и неговата история са повече от интересни.

Идеята за Фабрика Дъга /какво прекрасно име само!/ се ражда спонтанно, след срещата на едно момиче с две момчета. Момичето мечтае за социално място, което да събира различни и интересни хора на чаша качествено кафе, място с индустриален дизайн и специално отношение към всеки детайл. Момчетата, приятели отдавна,  мечтаят за своя кухня, в която да разгърнат потенциала си и да предложат на градския човек това, от което според тях той има нужда, а именно бърза, но свежа храна, приготвена на момента с качествени продукти.

В началото кухнята започва само с няколко добре подбрани сандвича и салати, но интуицията и внимателното изследване на желанието на посетителите довеждат до разширяване на менюто - така се стига до специалните предложения за обяд – супи, вегетариански вкусотии и ястия с месо.

Докато строят мястото през съботите и неделите, по ул. "Веслец" минава по човек на час - факт, който ги навежда на мисълта, че уикендите ще бъдат спокойни и пусти. Но, заедно с първите бабини закуски - мекици, пържени филийки и сладкиши, идват и хората. Сега уикендите са шумни, забавни и много зареждащи за екипа на Фабрика Дъга. Това е техният любим период – различни, цветни, спокойни и приятно гладни хора се редят на опашка, за да получат своите безбожно вкусни препечени филийки с домашна лютеница и сирене - вкус, който ги връща в детството и придава на почивните им дни допълнително чувство за уют и божествено спокойствие.

Да не пропуснем и кафето. То е нещо, с което симпатягите от Фабрика Дъга се гордеят. Наличието на Specialty Coffee е онова, което ги различава от останалите заведения от самото начало. Кафе културата им е толкова важна, че бързо успяват да убедят гостите си да пият нормално, т.е. късо еспресо, по италиански, без захар. Казват, че когато кафеените зърна са дошли от едни от най-добрите ферми по света и са изпечени с огромно внимание в пекарната на г-н Дъбов преди не повече от седмица, те нямат нужда от подобрители, за да бъдат вкусни. Филтрираните кафета – хемекс, френска преса, вакуум кана и v60 са също хитър стратегически ход, който привлича много чужденци в заведението. Тези интересни методи за приготвяне на кафе много отдавна имат популярност навън, а у нас тепърва се развиват, при това успешно - чрез Фабрика Дъга, и не само.

Говорейки си за тайните на добрите малки бизнеси, екипът на Фабрика Дъга ни споделя нещо много вълнуващо, в което истински вярваме:

“Добрият малък бизнес се развива с любов, а думата “любов” за мен е синоним на “специално внимание”. Най-важно е да срещнеш правилните хора, които да прокарват пътя с теб, да развиваш и следваш интуицията си, а не да се уповаваш на писаните правила. Добрият малък бизнес, според мен, е този, който прави хората щастливи, та било то и от цвете в чаша с топло мляко и кафе.”

Намираме Фабрика Дъга тук и си обещаваме, че ще изпием следващото си съботно кафе на сладка приказка и топли мекички в точно тази безкрайно приятна атмосфера!

More All About Life