Следва

Под купола небесен в Младежки Театър

Британците Gorgon City за пръв път в България на 2 юли!

Създателите на мега-хита “Imagination”, Gorgon City – хедлайнери на новия музикален фестивал Hippielandia...

Music преди 8 години

Датата е 2 юли, мястото е прекрасният парк на Летище София, поводът е чисто новият фестивал ХипиЛандия, който обещава да бъде международен фестивал на щастливите и слънчеви хора, обичащи новата музика и култура. Популярното британско дуо GORGON CITY са първите поканени артисти за старта на новия музикален фест. Хедлайнерите ще превземат българската публика от главната сцена с топ хитовете си: „Imagination”, “Ready for Your Love”, “Saving My Life” и много други.

Дебютното издание на ХипиЛандия ще се състои в рамките на 12 часа с много разнообразна музика. Главната сцена ще е разположена под звездите до живописното езеро в парка с естествен декор от излитащи и кацащи самолети. GORGON CITY са първите обявени имена от програмата на ХипиЛандия, а билетите „Ранно Пиле“ са вече в продажба.

GORGON CITY е рожбата на сливането на соло проектите на британците Kye Gibbon и Matt Robson-Scott, които през 2012 решават да дадат ново име на съвместната си дейност и без да подозират я превръщат в едно от най-успешните световни музикални дела за последното десетилетие. Поотделно обсебени от качествения звук и джънгъл/ дръм енд бейс културата, заедно създавайки един от най-забележителните електронни актове на световната сцена – артистите без съмнение пишат нови правила в поп-хаус съвременното звучене.

От самото им създаване нещата при GORGON CITY се развиват скорострелно – почти веднага подписват с VIRGIN EMI и Black Butter Records. По същото време въпросните лейбъли се изстрелват в мейнстрийма с любезното съдействие на Rudimental и други артисти от този ранг.

Само за първите 12 месеца британците създават супер успешни колаборации със звезди като: Katy B, MNEK (популярния “Ready For Your Love”), Jennifer Hudson, Yasmin, Emeli Sande, Kiesza и Jimmy Napes. Това разбира се не остава „безнаказано“ – последват над 100 милиона гледания в YouTube, световни турнета от Ибиза до Токио, хедлайн участия на най-престижните музикални фестивали и любовта на международната публика.

GORGON CITY продават над 1 милион копия от дебютния си албум Sirens от 2014 година, а само година по-късно се появява и мега-хитът „IMAGINATION”.

В момента Kye и Matt работят по втория си самостоятелен албум и междувременно не спират да обикалят из целия свят с уникалните си живи участия и диджей сетове.
Важна спирка в лятното им турне ще е София и участието им на чисто новия фестивал HippieLandia.

More Music