Следва

MFW: Jil Sander Eсен/Зима 2016-17

Раф Симънс даде първо интервю след напускането на Диор

Откакто през октомври миналата година Раф обяви, че напуска Диор след 3 и половина година работа за модната къща, не беше обелил и дума какво следва след този му акт...

All fashion преди 8 години

Откакто през октомври миналата година Раф обяви, че напуска Диор след 3 и половина година работа за модната къща, не беше обелил и дума какво следва след този му акт.

В крайна сметка, първото му интервю е факт, в него дизайнерът не отрича, че мисли по варианти за нова работа, но няма никакво намерение да се отказва и от своя бранд.

За пръв път от момента на своето напускане на поста креативен директор на модна къща Dior, Раф Симънс се срещна с журналисти. В интервю за New York Times T Magazine дизайнерът споделя плановете си за бъдещето и разказва за разликата в управлението на собствен бранд и чужда марка. "Когато започнеш работа като креативен директор на друг бранд, разбираш, че това просто... не е това. Нещата са страшно различни. Ти може да се товариш като безсмъртно пони, да вложиш цялата си душа в чуждото дело, но това така или иначе не е твое. По-рано не се замислях над това, но аз наистина - всъщност прекомерно - се вживявам в своя бранд".

Макар и влюбен в идеята за творческа независимост, Симънс не отрича и вероятността за нова работа. Това би му позволило да съхрани свободата на самоизразяване в рамките на Raf Simons, както сложно обяснява самият той. По слухове, Раф вече е получил предложение да заема позицията творчески шеф в Calvin Klein. Отчитайки любовта на Симънс към нови назначения, тези слухове може да се окажат съвършено верни.

Така че, това е, не е това, и собственото хубаво, но и чуждото - екстра.

More All fashion