Следва

Dare U - Косата в цвета на денима

Men's exhibit: Разрошен, космат! Или какво е Anti-grooming трендът

Директен лондонски рапорт гласи, че следващият бум в мъжката красота е да не правиш нищо. Нищичко, абсолютно нищо, сериозно...

Hair преди 8 години

Лондонски рапорт гласи, че следващият бум в мъжката красота е да не правиш нищо. Нищичко, абсолютно нищо, сериозно. Помадите - в кофата, космите - на мястото им... първоначално помислихме, че това е някаква шега, но бързо загряхме, че е 1-ви март, а не април.

Поддръжниците на този тренд се кълнат, че ще спести много повече време в заетото им ежедневие. Рошава коса, неоскубани вежди, натурален блясък, или иначе казано минимално усилие. Подкрепяме, що се отнася до скубането на вежди и специално епилирането. Някак не е много естествено.

Дизайнерите от лондонската седмица на модата застанаха обединени зад идеята, в резултат на което моделите се появиха разчорлени и специално раздърпани. Вид, с който заявяват в прав текст – "Тъкмо се събудих!“
Илайджа ван Броклин споделя, че е бил помолен преди шоуто на Маккуин... да не се къпе.


Илайджа ван Броклин в ляво

Добавя още, че look-ът за шоуто е много минималистичен и обикновен. Трябвало е да изглеждаш сякаш не ти пука. И така се е появил този толкова неглиже външен вид.

Уило Барет, модел от същото шоу добавя, че преди са го карали да си скубе веждите, а сега – да ги пусне до униброу. Много други модели не са ги подстригали – идвали са с „нормалната“ си коса, откъдето резвали тук-таме по малко.

Излиза, че от Маккуин съвсем ясно намекват на мъжа да не губи безценно време в излизшна суета. Мъжът е мъж – натурален, с косми, където трябва да ги има, видимо разрошен, неглиже...

Е за пропускането на къпането макар и за ден само не сме много за. Даже никак. Но този тренд се надяваме да повлияе на онази част от силния пол, която често губи мяра с продукти, грижа и... обезкосмяване. Така истинското АЗ със сигурност ще дръпне напред. Бъдете уверени в себе си! Бъдете МЪЖЕ!


 

More Hair