Следва

Четиво в четвъртък: „Щастливата носталгия” от Амели Нотомб

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Кино програмата този път е кратичка, но за сметка на това богата на ефекти, силно актьорско присъствие и добра Дисни анимация...

Movies & TV преди 8 години

Кино програмата този път е кратичка, но за сметка на това богата на ефекти, силно актьорско присъствие и добра Дисни анимация. И какво повече можем да желаем в този прекрасен, при това и празничен завършек на седмицата? 

Но, за да мързелуваме качествено в компанията на двете нови попълнения по кината и да се насладим максимално на свободното време,  първо е ред да свършим малко работа, а след това все пак да видим кой, как и защо ще бъде в Лондон и Зоотрополис.

"Код Лондон" ("London Has Fallen")

Актьорите: Джерард Бътлър, Патрик Кенеди, Колин Салмон, Робърт Форстър, Анджела Басет, Рада Мичъл, Джаки Ърл Хейли, Мелиса Лео, Шарлот Райли, Анжела Басет, Арън Екхарт, Морган Фрийман, Никеш Пател

Режисьорът: Бабак Наджафи

Сюжетът: Продължението на кинохита "Код: Олимп" ни пренася в Лондон, където британският премиер е починал при загадъчни обстоятелства. Погребението му, на което присъстват лидерите на целия западен свят, започва като най-зорко охраняваното събитие в историята, но прераства в опит за осъществяване на чудовищен заговор за ликвидирането на световния политически елит, унищожаването на забележителностите на английската столица и опит за налагането на една ужасяваща перспектива за бъдещето.

Само трима души могат да попречат на смъртоносния план - президентът на САЩ (Арън Екхарт), най-довереният му таен агент (Джерард Бътлър) и една дама от британското разузнаване МИ-6 (Шарлът Райли), която не вярва на никого. И с пълно право...

Премиерата: 4 март (България)

"Зоотрополис" ("Zootopia")

Актьорите: анимация

Режисьорът: Байрън Хауърд

Сюжетът: Зоотрополис е град като никой друг. Изграден от квартали като шикозния Сахара Скуеър и неприветливия Тундратаун, Зоотрополис е населен с животни от всякакъв вид. Място, където независимо какво животно си – от най-големия слон до най-малката мишчица, можеш да постигнеш всичко.

Но когато изпълнената с оптимизъм офицер Джуди Хопс пристига в града, разбира, че да си първият заек в полицейски участък от закоравели животни, никак не е лесно. Твърдо решена да се докаже, тя се впуска в разплитането на първия си случай с цената на всичко – дори това да означава, че трябва да се съюзи с лисицата измамник Ник Уайлд. Зоотрополис на Дисни е с режисьори Байрън Хауърд и Рич Мур (Семейство Симспънс) и излиза в кината през март 2016.

Премиерата: 4 март (България)

More Movies & TV