Следва

LFW: Красавици от дефилетата. Най-добрите чанти в ръцете на моделите в Лондон

MFW: Marni Есен/Зима 2016-17

Консуело Кастилиони трансформира цвят, материя и кройка в една великолепна колекция...

All fashion преди 8 години

Консуело Кастилиони трансформира цвят, материя и кройка в една великолепна колекция. Строга, в добрия смисъл на думата, модерна, но и не съвсем чужда на романтиката. Дизайнерката експериментира с пропорция, като за есен/зима 2016 тя предпочита кръгообразните наподобяващи sac-конструкцията кройки. Наметалата имат дълбоки прорези и се носят върху ски панталони, а романтичната блуза е трансформирана в крепиран памук и щедри принтове.

Част от панталоните идват в полулярния от 80-те модел stirrup със стесняване при глезена, но, пречупени през Marni призмата, те са декорирани с широки колани и контрастни копчета като мотив, повтарящ се в цялата колекция. С напредването на line up-а ризите преминават в къси рокли-ризи. Щур акцент също не липсва сред дрехите - гигантски пайети в ярки цветове са разположени по иначе семплите модели - бяла туника, носена върху панталони; синя къса рокля.

Кастилиони разгъва безброй пъти идеята за бейсик обличането, но по уникален и добре познат на Marni маниер - кафявото наметало с изключително строги пропорции - дълго отзад и скъсено отпред, носено върху риза с големи ръкави от луксозен крепиран памук и панталони; миди полата с цепка и наметка от кожа с косъм; туниската и скъсеното яке. Резултатът определено съвпада и с желанията на дизайнерката - дрехите са привлекателни, ярки, смели, но и достъпни за носене в ежедневието.

More All fashion