Следва

Чантата с бретона

FASHION STARTER: Брит "It" момичетата

В британките има нещо, което ги прави толкова неустоими...

All fashion преди 8 години

В британките има нещо, което ги прави толкова неустоими.

Обожаваме акцента на поданичките на Кралицата, с рошава коса и палто на Burberry, под което се подава иронична тениска и скини деним.

И този толкова хаплив черен хумор. Така, за тях иде реч, момичетата, успели да извоюват своето място на първа линия в професията си, винаги рокендрол, но и безупречно елегантни, когато се налага.

Определено смятаме, че има какво да научим от тях, бидейки ексцентрични колкото ни душа иска, но пък с перфектни маниери на правилното място.







Кейт Мос с право повежда класацията. Супермоделът се задържа няколко десетилетия на върха. Скандална е, но скандално готина най-вече, така че каквото и да кажем за нея, ще бъде малко, тя вече заслужено е в отбора на легендите. Това, което със сигурност можем да научим от нея, колкото и клиширано да звучи, е – да бъдем себе си! Да не се страхуваме да бъдем „лошото момиче“, да махнем с лека ръка на „скандалите“, защото пък... животът е толкова хубав! А и забавен! Има един лаф в Лондон – „Сутиенът не е нейното нещо, определено, но пък поемането на рискове – със сигурност“.







Кара Делевин – ах, тази Кара! Любимката на Лагерфелд приспа временно моделската си кариера в нейния апогей, за да следва мечтата си да бъде актриса. Дръзка крачка, достойна за уважение. Обичаме да я гледаме зад камерата, пък модел или актриса – Кара си е Кара! И именно нейният личен стил прозира в модните кампании – татуировките са на показ, бръснатата страна на главата ѝ също, а на веждите ѝ са посветени тонове статии. Талантливата британка освен перфектна походка и актьорски талант, притежава музикална дарба и е проектирала модни колекции за DKNY и Mulberry. Нейният съвет е да мечтаем по-смело и да бутаме напред без страх.







Виктория Бекъм
– бившата спайска, настояща дизайнерка и култова модна икона е майка на цели четири деца. Да обобщим дотук – бизнес-дама, модел, певица, дизайнер, майка и съпруга. Животът на Пош-спайс е скок от едно амплоа в друго, добре премерен или не дотолкова риск, но направен с изключителна упоритост и вяра. И здраво бачкане, иначе накъде... Тя е жената, която след раждане възвръща перфектни моделски мерки за отрицателно време. Не, не трябва да ѝ завиждаме. Това, което със сигурност можем да научим от нея, е целеустремеността – останалото го има в двете ѝ книги - „Да се научиш да летиш” и „Този допълнителен половин инч: косата, токчетата и всичко между тях”.







Сиена Милър
– макар и родена в Ню Йорк, тя израства в Лондон. Модел и актриса, тя също така прави колаборация с Pepe Jeans. „Златното момиче“ има 2 номинации БАФТА и още една за „Златен глобус“. „Искам да се развивам творчески и да се вдъхновявам. Не иска да правя нищо общоприето и отегчително“ – така тя определя работата си, като освен това признава, че е склонна да се въвлича в неприятности, защото винаги следва само и единствено своя инстинкт.







Сюки Уотърхаус – още една британка, прескочила трапа между котешката пътека и снимачната площадка. Споделяла е, че наистина не знае как да определи стила си – в повечето случаи просто грабва най-близкото нещо под ръка. Полученият меланж е бохо, пънк и пош. Пастелените нюанси, черната кожа и рошавият бретон със сигурност са първите три неща, които на нас ни идват наум щом се сетим за нея.







Алекса Чънг – откровено боготворяща Джейн Бъркин, тя е ТВ водеща, модел и редактор в тамошния Vogue. Освен ангажиментите си в списанието, тя е четирикратно награждавана за стил. Непогрешимият ѝ нюх за мода я превръща в муза за дизайнерите. Осъзнала, че ако графикът ѝ не е препълнен, се чувства сякаш някой ще се възползва от това и ще загуби всичко, именно затова знае как най-ползотворно да разпредели времето си. Carpe Diem!







Рита Ора – модел, актриса и певица, Рита отсрамва Балканите на Острова – по произход е албанка, но малко след като се ражда, семейството ѝ се мести в Лондон. Мадона и дъщеря ѝ Лурдес я взимат за рекламно лице на Material Girl. Стилът ѝ е откровено хип-хоп, свежарски, леко странен, но в нужното количество, за да бъде уникален. Наричат я „Британската Риана“, въпреки че Рита отрича да притежава увереността на барбадоската красавица. Но не отричаме – русата коса и червеното червило ѝ стоят убийствено!







Джорджия Мей Джагър – като дъщеря на Мик Джагър и Джери Хол, тя несъмнено е наследила най-доброто от двата свята – моделска фигура и неподражаемо рокендрол излъчване. Макар и само на 20, тя има и дизайнерска колаборация с Mulberry. Нейният signature look са червени устни, съчетани с разрошена коса и нещо кожено. В комбинацията влизат опушено-размазани очи и разстоянието между предните два зъба, култово за някои имена от подиума. Няма нищо по-секси!







Кийра Найтли – елегантна, чаровна и страшно женствена! Талантливата актриса предпочита викториански силует за червения килим, съчетан със щипка небрежност. Да не забравяме все пак, че пънкът произхожда от Острова. Кийра изиграва множество значителни роли на малкия и големия екран, получавайки 2 заслужени номинации за Оскар. Освен тях е номинирана над 80 пъти за редица почетни награди, а печели 25. Непреходната ѝ енигма ни кара да вярваме, че ще я срещаме на още много блокбастъри.







Роузи Хънтингтън-Уайтли - прелестно сладка, моделът и актриса с най-желаните устни в света, е омагьосваща както на червения килим, така и на улицата, където обикновено се разхожда или в скини деним и бохемска риза, или в макси рокля с цветни мотиви. Стилът й е подмладена версия на седемдесетарския лукс, обикновено брилятно допълнен от федората, нейният запазен аксесоар, или от чифт грамадни очила. 







FKA Twigs – тайнствената Талия омагьосва в трип-хоп и арендби ритми. С баща от Ямайка и майка с испанска кръв, тя е безкомпромисен индивидуалист. Неспокойно трептяща, тя е про-танцьорка и авангарден музикант, успяла да продуцира и режисира сама ранното си творчество, което я превръща в страхотна авангардна сила. Не можем да ѝ се наситим!
 

More All fashion