Следва

PFW: Дебютът на Демна Гвасалия за Balenciaga, Есен/Зима 2016

PFW: Дефилето на Dries Van Noten, Есен/Зима 2016

null

All fashion преди 8 години

При белгийския дизайнер Дрис Ван Нотен и есенно-зимната му колекция 2016 размиването на дамската и мъжката естетика заема централна роля, както и един пищен за изминалите времена образ. Става въпрос именно за ексцентричната маркиза Луиза Казати, муза на не един и двама известни поети, позната с нескромния си моден вкус и разгулен начин на живот. И така, под мисленото ръководство на Казати, Нотен създава невероятно синхронизирана колекция от дамски и мъжки внушения. Дизайнерът е съблазнен от: "от една страна страстта на жената, която иска да е живо произведение на изкуството, а от друга - поетът, за когото упадъкът е начин на живот."

Дизайнерът обаче не се оставя да потъне в арстистичните референции, напротив, контролира ги в изряден стайлинг, интерпретиращ косвено напрежението и обаянието на 20 век. Играта на внушения стартира с леопардов принт под формата на панталони, якета и палта, като тук заемат място и популярните от изминалата зима кожени наметки. Забелязват се още polka dot мотива, едри райета, каре и монохромни принтове в луксозни, предимно флуидни материи и разкошни кройки. Цветовата гама се върти около злато, изумрудено зелено, лилаво, горчица, черно, бяло и кремаво.

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.