Следва

PFW: Париж я обича! Stella McCartney, Есен/Зима 2016

PFW: Великолепният Еди Слиман за Saint Laurent Есен/Зима 2016-17

Модният свят се крепи на елемента на изненадата. А изненада снощи имаше. Еди Слиман за пореден път остави...

All fashion преди 8 години

Модният свят се крепи на елемента на изненадата. А изненада снощи имаше. Еди Слиман за пореден път остави хората да говорят и да се чудят какво ли следва оттук нататък. След новата му колекция за Saint Laurent, всеки се питаше дали това е сбогуване с модната къща, която за 4 години той успя да изведе отново на върха, или отбелязване на ново начало, това на висшата мода. Слуховете се носят не само защото всеки един елемент от колекцията крещи "кутюр", но и заради локацията на дефилето - La Maison Yves Saint Laurent, за която споменахме лятото. Именно там ще се създават потайните все още кутюр творенията на старата френска къща.

Слуховете настрана, изненадата заема сериозна част от колекцията - силно преувеличени 80-тарски силуети, пайети, дълбоки деколтета, големи колани около талията, обемни мини поли, черни чорапогащи и стилето. Бюти визията също допринася значително за цялостното звучене - пригладена назад коса, черни опушени очи и червени устни с блясък. Можем да считаме колекцията за отдаване на почит към самия Ив Сен Лоран, но също така отбелязваме колко добре Слиман е успял да направи всичко това без нито за момент да изгуби от своята младежка и много trashy естетика. Точно както кутюр обстановката предполага, нивото на дрехите е изрядно - от фината кожена рокля до палтото от щраусови пера и пайетените коктейлни рокли.

Очевидно Слиман знае какво прави, но всички очакват със затаен дъх да разберат какво предстои за дизайнера. Дори и да се оттегли от поста си на креативен директор, сигурни сме, някой трудно би го заменил, подобна естетика не се гради лесно, когато светът е пренаситен.

Браво, Слиман. Отново!
 

More All fashion

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

All fashion преди 1 ден

Влюбени един в друг и влюбени в модата, те са най-готиното явлениe на модната и арт сцена у нас в последната година. The Trackers бяха първият избор на екипа на View Sofia, когато се запитахме кого искаме да поканим като гост и лектор на старта на View Sofia Fashion Series - поредицата ексклузивни събития очи в очи на експертната модна общност в България. На тяхното "с удоволствие", възкликнахме: "за нас повече", връчихме им новото бижу Huawei Pura 70, и от симбиозата на три сериозни величини се получи прекрасен, смел и супер креативен резултат. 

Roberto Cavalli Resort 2025

All fashion преди 1 ден

Круизната колекция на Roberto Cavalli съдържа всичко, заради което обичаме марката и нейния настоящ креативен директор Фаусто Пулизи, който между другото през есенно-зимния сезон демонстрира неприсъща за модна къща скромност. Тя (скромността) е много деликатно вплетена и в тази негова работа.