Следва

MFW: Обувките на майсторите. 20-те най-добри модела от дефилетата

PFW: Париж я обича! Stella McCartney, Есен/Зима 2016

Меланж между дамската и мъжката естетика стои в основата на есенно-зимната колекция на Стела Макартни...

All fashion преди 8 години

Меланж между дамската и мъжката естетика стои в основата на есенно-зимната колекция на Стела Макартни, подобно на друг неин колега Дрис Ван Нотен, чието дефиле също се проведе в Париж. Но за разлика от Нотен, където дрехите са истинско пиршество за очите, Макартни залага на практичната и почти неподлежаща на сезонни тенденции естетика. Това обаче не я прави сива, напротив, свежа е и с много въображение.

На фокус са пропорциите, еднакво добри, независимо дали става въпрос за обемна кадифена парка, или за дантелена рокля в бельо естетика. Плисето се повтаря като мотив, а сред красивите тонове на мед, червено и синьо се откроява и принтът с лебеди. Пухкавите якета също са силно застъпени, освен парката виждаме още скъсен бомбър, облечен върху друго яке или палто. Но това не са единствените обеми в колекцията. Те се появяват още под формата на широки флуидни панталони и страхотни макси рокли с къдри около деколтето. Дължините са предимно макси, с изключение на един чифт шорти. А роклите са романтичен контраст на гореизброените спортни елементи в коприна и дантела, като долната част е в задължителното за колекцията плисе.

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.